Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Ezeket a termékeket hívta vissza a Lidl – Képekkel

Kép: Google Maps

Allergiás reakciót is kiváltható babapiskótát, valamint áramütéssel veszélyeztető lámpát hívott vissza az üzletlánc.

Hibás termék
A Lidl visszahívta a Sondey Babapiskóta, 400g termékét, mert azon téves adatok szerepeltek a tejfehérjékről. A vizsgálat során ugyanis a terméktételben kis mennyiségben tejfehérjét mutattak ki, amelyet a termék gyártója nem tüntetett fel a termék csomagolásán.

A termék túlzott mértékben fogyasztva a tejfehérjére érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciót válthat ki, ezért a LIDL Magyarország Bt. úgy döntött, hogy tejallergiás vásárlói egészségének védelmében visszahívja a fenti terméket. A termék tejfehérje allergiákban nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható. A termék más tételei illetve a LIDL más termékei nem érintettek a visszahívásban.

Áramütést kaphat ettől a lámpától

A fogyasztók biztonsága érdekében a Briloner Leuchten GmbH gyártó visszahívja a Livarno Lux mozgásérzékelővel ellátott LED-spotlámpa krómszínűváltozatát. A visszahívásban érintett termékek hátoldalán a 94507-es vagy a 107133-as cikkszámok egyike található – közölte a Lidl a honlapján.

A problémás spot-lámpa. Kép forrása: lidl.hu
A problémás lámpa. Kép forrása: lidl.hu

A visszahívás oka, hogy a használat során egyértelműen nem kizárható egy esetleges áramütés veszélye. A Briloner Leuchten GmbH emiatt arra kéri a vásárlókat, hogy ne használják tovább a termékeket.

A fent nevezett termék a Lidl Magyarország üzleteiben 2014. június óta (cikkszám: 94507), illetve 2015. június óta (cikkszám: 107133) volt forgalomban.

A lánc arra kéri azokat, akik vettek a fenti típusú lámpából, a továbbiakban ne használják, hanem vigyék vissza bármely Lidl-üzletbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a 94507-es és a 107133-as cikkszámú, Livarno Lux LED-spotlámpa krómszínű változatát érinti. Más cikkszámú és más színű, a LIDL által forgalmazott lámpára a visszahívás nem vonatkozik.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson