Ezért sokat kaphatnak

Közel 23 millió forint kárt okozott az a három gyanúsított, akik Kiskunhalason és további hat városban, 11 lakásból, 20 sértettől készpénzt, ékszereket és karórákat loptak el.

2015. április 10-én délelőtt egy kiskunhalasi lakásból készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, több százezer forint értékben. A zárt ingatlanba erőszakos behatolás nélkül, zárfésű segítségével jutottak be az elkövetők.

A nyomozás eredményeként a kiskunhalasi rendőrök látókörébe került két fővárosi férfi, a 44 éves L. Gábor és a 43 éves N. Attila. Őket összehangolt akció eredményeként 2015. július 1-jén fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya. Az idősebbik férfival szemben a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel a jogerősen kiszabott fegyházbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

A rendőrök a gyanúsítottak otthonaiban és tartózkodási helyein megtartott házkutatások során többek között készpénzt, zárfésűket, illetve  – több millió forint értékben – karórákat és arany ékszereket foglaltak le. L. Gábor fővárosi lakásában, a fagyasztóban alufóliába csomagolva bruttó 1,6 gramm fehér port is találtak a rendőrök. A lefoglalt anyagról az eljárás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy az kábítószernek minősül.

A büntetőeljárás adatai szerint L. Gábor és N. Attila a kiskunhalasi lakáson kívül két kiskőrösi és egy tiszavasvári zárt ingatlanba is álkulcs segítségével jutott be. Mivel a tiszavasvári helyszínnél a sértett tetten érte őket, a gyanúsítottak lefújták őt gázspray-vel az ellopott értékek megtartása érdekében, majd elmenekültek. L. Gábor további hét alkalommal, egy kiskőrösi, két győri, két kaposvári, egy zalaegerszegi és egy székesfehérvári lakásból többségében arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. Mindegyik ingatlan zárt ajtaját zárfésűvel nyitották ki.

A kiskunhalasi nyomozók beazonosították és őrizetbe vették azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint álkulcs segítségével jutottak be egy lakásba és onnan arany ékszereket, valamint készpénzt loptak el.
A cikkhez kapcsolódó videó:

A két gyanúsított a 11 lopással, 20 sértettnek összesen közel 23 millió forint kárt okozott. A büntetőeljárás során a rendőrök beazonosították és 2015. július 15-én gyanúsítottként kihallgatták azt a 45 éves pomázi férfit is, aki a betöréshez használt álkulcsokat a két fővárosi férfi kérésére elkészítette.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai N. Attilát rablás bűntett, lopás bűntett és lopás vétség, társát ezeken kívül kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, a nyomozási bíró pedig 2015. július 3-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. Közülük L. Gábor jelenleg más vagyon elleni bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését tölti, a pomázi S. Gábor az eljárás során szabadlábon védekezett.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldték meg.

police.hu

 

További hírek a témában