Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Ezüsttel zárták a székelyudvarhelyi tornát a halasi kézisek

A három éve elhunyt Szabó Dénes kézilabdaedző emlékére szombaton és vasárnap férfi- és női kézilabdatornát rendeztek a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban. A férfiaknál Szabadkára került a trófea, míg Kiskunhalas a második helyet szerezte meg.

Gólokban és fordulatokban gazdag mérkőzések után a férfiaknál „külföldi” döntőt rendeztek, mivel Szabadka és Kiskunhalas lett a csoportgyőztes. A finálé első félidejében az egész tornán nagyszerűen játszottak a szabadkaiak, Kiskunhalas a második játékrészben sem tudott közelebb férkőzni a győzelemhez, így 21–10-re kaptak ki és a második helyen zárták nemzetközi a tornát.

Végeredmény: 1. Szabadka, 2. Kiskunhalas, 3. SZKC Öregfiúk.

[box type=”shadow” ]Szabó Dénesről

Szabó Dénes többek között olyan sportolóknak tanította meg a kézilabdázás rejtelmeit, mint a világválogatottságig jutott Ilyésné Miklós Magda. Irányításával a Székelyudvarhelyi Akarat női kézilabdacsapat az 1975–1976-os idényben országos bronzérmet szerzett. Ezenkívül 1964-ben országos harmadik lett az együttes, míg 1959 és 1965 között három negyedik és egy ötödik helyezést sikerült elérnie.(Ezt a cikket a Székelyhonról másolták: https://szekelyhon.ro/sport/szabadkai-csapat-vitte-el-az-egyik-trofeat-udvarhelyrol)[/box]

Forrás: szekelyhon.ro / Kép: Barabás Ákos

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson