Farkas Gergely: Egyenlő munkáért egyenlő bért – VIDEÓ

A Jobbik kiskunhalasi országgyűlési képviselő-jelöltje a következő időszak egyik legfontosabb kérdéseként jellemezte az európai béruniót halasi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szerint mind az elvándorlás, mind a devizahitel-válság a bérkérdésből ered, az emberek hitelekbe vagy külföldre menekültek. Ahhoz, hogy a jövőben meg lehessen ezt akadályozni, kezdeni kell valamit a területtel. A párt szerint a magyar uniós tagság 13 éve alatt nem csökkent, hanem bizonyos értelemben még nőtt is a szakadék a hazai és a nyugati bérek között.

A Jobbik az európai bérunióról szóló kezdeményezést nyújtott be az Európai Bizottságnak – jelentette be Farkas Gergely. Az EB május 20-ig dönthet, s ha jóváhagyja, akkor hét országban egymillió aláírást kell összegyűjteni, ezért az elkövetkezendő két hónapban országjárásba kezd a Jobbik.

Az országban több fórumot is tartanak, egyeztetnek a szakszervezetek és ipartestületek képviselőivel, hogy ismertessék elképzeléseiket. Egyfajta konzultációt szeretnének a társadalommal. a Jobbik tavaly decemberben indította el az európai polgári kezdeményezést annak érdekében, hogy a bérkiegyenlítés megjelenjen az uniós alapelvek sorában.

Halasinfo

 

További hírek a témában