Farkas Gergely nyílt levele Bányai Gábornak

nyilt-levelNYÍLT LEVÉL BÁNYAI GÁBOR KÉPVISELŐ ÚRNAK
Tisztelt Bányai Gábor Úr!

Az elmúlt időszakban az önkormányzati választás kapcsán Ön több településen is burkolt vagy kevésbé burkolt kijelentést tett arra vonatkozólag, hogy egyes települések, így például Kiskunhalas is csak akkor számíthat az Ön és kormányának segítségére, ha fideszes polgármestert és képviselő-testületet választ magának a település. Ellenkező esetben nem lesz esélyük a pályázati pénzek elnyerésénél, illetve nem valósulhatnak meg a fejlődéshez szükséges beruházások. 

Tisztelt Képviselő Úr!

Ha Ön komolyan gondolja ezeket a gondolatokat, akkor ez számos kérdést vet fel. Önnek csak akkor számít Kiskunhalas, csak akkor fogja segíteni a várost, ha az Ön kénye-kedve szerint szavaznak az itt élők? Mi a fontosabb Önnek valójában? A város és az itt élők, vagy a pártjának az érdeke? Arról nem is beszélve, hogy idáig egyik kormány sem merészkedett, hiszen például a jobbikos vezetésű Tiszavasváriban, vagy épp Gyöngyöspatán is komoly fejlesztések valósulhattak meg az elmúlt években, de a bukott baloldal által vezetett Szegednek is komoly pályázati pénzek jutottak. Netán a Fidesz-kormány már olyan mélyre süllyedt, hogy október 12-e után büntetni akarja azokat a településeket, ahol nem a narancsuralomra szavaznak az emberek?

A kijelentései abból a szempontból is aggályosak, hogy mennyire gondolja komolyan a választókerület minden lakójának a képviseletét. Mint a térség jobbikos országgyűlési képviselője, jómagam sosem tettem különbséget a körzet lakói között, nem csak a jobbikos szavazókat képviseltem. Soha nem tettem és nem is fogok olyat tenni, hogy fogadóóráimról elküldöm azokat, akik nem rám szavaztak. Sőt, azokat sem küldtem el, akik eleve azzal kezdték, hogy ők fideszesek, csak azért hozzám jöttek problémáikkal, mert Önt nem érték el. Számomra az ő problémájuk is ugyanolyan fontos volt. De arra sem lehetne rábeszélni, hogy ne lobbizzak egy olyan település problémájának megoldásáért, amelyik az átlagnál kisebb mértékben szavazott rám, vagy a Jobbikra. Úgy gondolom, hogy az a helyes, ha nem a pártszimpátia alapján mérlegelünk országgyűlési képviselőként, hanem minden településnek, minden tisztességes embernek próbálunk segíteni. Nem szabad összekeverni, hogy ki kit szolgál. Minket a választópolgárok választottak meg, őket kell képviselnünk, nem pedig a magas lóról utasítani őket, miként szavazzanak.

Tisztelt Bányai Gábor Úr!

Kérem, hogy tegye rendbe, pontosan miként is áll Ön ehhez a kérdéshez, hogyan kell érteni a szavait. Ha esetleg csak én értettem félre mondanivalóját, akkor kérem, nyilvánítsa ki egyértelműen, hogy Ön minden esetben el fogja fogadni az adott település lakosainak döntését, és támogatni fogja a megválasztott polgármestert és képviselőket – pártállástól függetlenül. Remélem, megnyugtat mindenkit, hogy szavazhatnak a lelkiismeretük szerint, kizárólag az alkalmasságot és a felkészültséget figyelembe nézve. Mindez persze a Fidesz esélyeit csökkenti, de higgye el, hogy jobbikos kezekben is jó irányítás alatt lesznek az érintett települések, így akár Halas is. Ha viszont mégis jól értettük szavait, s kizárólag kormánypárti többségű településeket hajlandó munkájával segíteni, akkor vállalja fel nyíltan ezt a véleményét, hadd lássanak tisztán a választópolgárok.

Amennyiben nem adna egyértelmű választ, az az Ön ismételt megfutamodását jelentené. Ez nem lenne példa nélküli, hiszen az országgyűlési választások előtt sem mert kiállni nyilvános vitára. Én most mégis bízom abban, hogy mer nyilvánosan és egyenesen válaszolni kérdéseimre.

Válaszát várva, maradok tisztelettel:

Farkas Gergely

a választókerület jobbikos képviselője

További hírek a témában