Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Figyelem! – Máris megjelent a hatalmas energiahatékonysági pályázat

A kép illusztráció. Forrás: zoldtech.hu
A minap derült ki, hogy forrásátcsoportosítások nyomán 35 milliárd forintos keretösszeggel jön majd ki egy mezőgazdasági termelőknek, illetve egyéb kkv-knak szóló uniós energiahatékonysági pályázat, ma pedig már meg is jelent a felhívás. Pályázni majd csak február 18-tól tudnak az érdeklődők, de figyelni kell, mert ezt az Államkincstár felé kell benyújtani elektronikusan. Közben ezzel párhuzamosan szintén megjelent egy 4 milliárd forintos uniós pályázat borszőlőültetvény telepítésre, amely február 15-én nyílik meg.

A Miniszterelnökség forrásátcsoportosítások miatt energiahatékonyság-növelési célú uniós pályázatot hirdet még a hónap során a Vidékfejlesztési Operatív Programban, ami ma már meg is történt. A hivatalos uniós pályázati oldalon megjelent közlemény szerint “Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása” címmel VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámmal jelent meg a felhívás, amely elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló beruházásokat támogat majd.

A pályázatra mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be kérelmüket a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon2018. február 19-től és az első értékelési szakasz 2018. március 19-ig tart.

Az ehhez kötődő miniszterelnökségi MTI-közlemény szerint az innovatív és környezetbarát, az energiahatékonyság javítását elsősorban megújuló energia felhasználásával szolgáló fejlesztések megvalósítására egyéni projektnél maximum 500 millió forint, kollektív projektnél pedig legfeljebb 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető.

Arról is megjelent múlt héten információ, hogy készül egy 4 milliárd forintos keretösszegű felhívás “Borszőlőültetvény telepítés támogatása” céljából, ami szintén megjelent ma VP2-4.1.3.6-17 kódszám mellett. Itt a támogatási kérelmek benyújtására 2018. február 15. napjától van lehetőség.

portfolio.hu
További hírek a témában