Friss információk a közeledő hatalmas meteorról! Egy nap a világ?

Fotó: GettyImages

Bár a NASA állítja, hogy nem éri el a Földet, sokan a végzet aszteroidájának tartják a bolygónk felé tartó 2013 TX68-as meteort. Felbukkanását először 5-re várták, végül kiderült, hogy 4 nap késéssel, szerdán érkezik.

Március 9-én egy aszteroida fog elsuhanni a Földhöz nagyon közel. Bár a NASA vezető tudósai szerint nagyon kevés az esély, hogy a kisbolygó valóban eléri bolygónkat, egyes összeesküvéselmélet-gyártók szerint becsapódását már a Biblia is megjövendölte.
Elképzelésükben az is megerősíti őket, hogy március 8-án két ritka jelenség is látható lesz az égbolton – írja a Mirror.

Az egyik ilyen az úgynevezett szuperhold, ami annyit tesz, hogy az égitest szabad szemmel is különösen nagynak látszik majd, mivel röppályáján eléri a Földhöz legközelebbi pontot, egy időre pedig a napot is eltakarja majd.

Ezek után hiába állítja a NASA, hogy a 100 láb átmérőjű kisbolygó nem jelent veszélyt bolygónkra, egyes keresztény csoportok szerint a felénk közeledő meteor valóban a végzet aszteroidája.

Bár a kutatók túlzásnak tartják ezt a feltételezést, abban ők is egyetértenek, hogy ha a meteor több mint 17 ezer kilométer/óra feletti sebességgel fog elhaladni a Föld mellett, akkor könnyen előfordulhat, hogy összezavarja a bolygónk körül keringő kommunikációs műholdakat.

ripost.hu

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0