Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Gyakran utazik vonattal? Ez Önnek szól!

Kép: MTI Fotó/Balogh Zoltán)

December 10-étől új vasúti menetrend lép életbe, a menetrendváltozások mellett pedig a legnagyobb újdonságot az automatákból, vagy az online váltott és mobileszközön bemutatott jegyekre, valamint a csúcsidőn kívüli utazásokra vonatkozó kedvezmények jelentik.

Több vonat gyorsul, több lassul, kedvezményesen lehet e-jegyet venni és eltűnnek az étkezőkocsik. Kijött a MÁV friss menetrendje.

Változások a belföldi vonalakon

Az új menetrend a kiskunhalasiakat és környékbelieket is érinti. A Budapest–Kelebia vonalon jelentős változások léptek életbe. A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalon a vonatok budapesti indulási és érkezési időpontjai jelentős mértékben megváltoznak az idei menetrendhez képest. A december 10-től hatályos nemzetközi menetrendet itt olvashatja.

Újdonság, hogy december 10-étől még kedvezőbb lesz az önkiszolgáló csatornákon keresztül történő jegyvásárlás. A MÁV-Start a jegykiadó automatákból értékesített jegyekre, valamint az interneten vásárolt, de automatából kinyomtatott jegyekre öt százalékos, e-vonatjegy (kinyomtatás nélkül, okostelefon, tablet vagy laptop képernyőjén is bemutatható) vásárlása esetén pedig tíz százalékos kedvezményt biztosít, amelyre csúcsidőn kívüli utazás esetén további tíz százalékos engedmény jár, ha online felületen vagy mobilalkalmazással vásárolják a menetjegyet. Ezáltal még vonzóbbá válhatnak a kényelmes jegyértékesítési megoldások, csökkenhet a pénztáraknál a sorban állás – véli a MÁV-Start.

Jegyvásárlás applikációval

A Vonatinfó nevű menetrendi és térképes utastájékoztatási alkalmazás 2015. márciusi indulása és az e-vonatjegyek 2016. novemberi bevezetése óta nagy volt az igény az utasok részéről, hogy a mobiltelefonos applikációban is lehessen jegyet vásárolni. A MÁV-Start ezért bővítette ki a jegyvásárlási funkcióval 500 ezer letöltést elért mobilalkalmazását. Egy gyors regisztrációt követően, okostelefonon akár pár kattintás is elegendő lesz, hogy bankkártyás fizetéssel vegyék meg a jegyeket az utasok. November elején elkezdődött a jegyvásárlási funkcióval bővített Vonatinfó alkalmazás androidos bétateszt verziója. Várhatóan 2018 tavaszáig teljes körben letölthető és használható lesz a jegyvásárlási funkció a Vonatinfó új verziójában, amely nem csak Androidon, de iOS-en is elérhetővé válik.

vilaggazdasag.hu/24.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson