GYORSHÍR: kalasnyikovval akarta kinyírni a halasi főügyészt

Reggel 9 óra körül egy férfi kezdett lövöldözni a kiskunhalasi járási ügyészség épületében.

A kalasnyikovval érkező B. János Téglás Péter főügyészt akarta megölni. Az irodájába nem jutott fel, mert biztonságiaknak sikerült megfékezniük. Amikor az egyik őr észrevette, hogy a férfi fegyvert akar bevinni a biztonsági kapun keresztül, megállította, majd dulakodás kezdődött. A fegyveres fenyegette az őrt, akinek az egyik társa sietett segítségül, de az illetőnek még így is sikerült 4-5 lövést leadnia. Egy szolgálatban lévő rendőr rendőr bilincselte meg végül a B.-t, aki – úgy tudjuk – elájult, így mentő is érkezett a helyszínre.

Téglás Péter a helyszínen elmondta: a biztonsági őr és ő maga  is ünnepelhet, mert újjászülettek.

A kiskunmajsai B. János a Facebookon többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt. Az egyik ilyen posztban azt írja, hogy az ő büntetőügyében tartott tárgyaláson felvételt készített, és a hanganyag nem egyezett azzal a jegyzőkönyvvel, amit később kézhez kapott. Emiatt tett feljelentést – szerinte azonban a nyomozást eltussolták.

Az ügyészségen zajlik a helyszínelés, az épület előtti útszakaszt lezárták.

Ő volt a “csőbombás”

B. János egyébként nem ismeretlen a kiskunmajsaiak számára sem. 2012-ben ő volt az, akinek a kezei között felrobbant egy csőbomba a saját fészerében. Az esetről tudosító baon.hu akkor azt írta: “a gerince miatt leszázalékolt B. Jánost többen különc természetű embernek ismerték a környéken, akivel hamar vitába lehetett keveredni”. Úgy tudjuk, több helyi vállalkozóval is vitába keveredett az elmúlt években, egyiküket meg is zsarolta, emiatt egy ideig előzetes letartóztatásban volt.

10-15 töltény nyoma

Bicskei Ferenc, az OBT tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták – írja az Index.

Közölte, a férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt.

Bicskei Ferenc elmondása szerint a férfi “régi panaszos ügyfél”, aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

Meglepték a rendőrök B. János tanyáját

Közben megtaláltuk a kalasnyikovos merénylő tanyáját, ahová a rendőrökkel egyszerre értünk oda. Erről legújabb cikkünkben olvashat. 

Cikkünket folyamatosan frissítjük!

HI

 

További hírek a témában