Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Halasi szakember a „Házon kívül” friss adásában – VIDEÓ

Gyilkos tinik: mindenki az okokat kutatja. A témakör kapcsán halasi szakember is szót kapott az RTL Klub oknyomozó magazinműsorában.

A „Házon kívül” legutóbbi, május 29-ei adása érzékeny témákkal foglalkozott. Sóly és Tatabánya: két hajléktalan és egy 8 éves kislány az áldozat. Tinédzser korú fiúk követték el a gyilkosságokat. Hogy gond van velük, arról sokan tudtak: a környezetükben élők, az iskola, a családsegítő szolgálat. Minden bizonnyal szakember segítségére szorultak volna.

A témakör kapcsán halasi szakember is szót kapott az adásban. Mester Sándort arról kérdezték: látható, érzékelhető-e , hogy a felszín alatt ilyen tragédia készülődik? Mekkora a szociális szakma terhe, mozgósíthatók-e erőforrások a megelőzés, az elkerülés érdekében?

A halasi szociális szakember szerint (a videóban 3,45-től) ahogy nőnek a társadalmi terhek, a veszélyeztetett gyermekek száma gyarapodik, egyre nagyobb az esélye annak, hogy a szociális észlelőrendszer – annak tagjai – nem, vagy késve reagál, akár komoly intő terhekre is. Szerinte túl kevés a szakember, és túl sok a problémás család,  egy segítőnek egyszerre huszonöt családdal kell foglalkoznia. Ráadásul, ha nincsen kézzel foghatóan nagy baj, szélsőséges jelenség, megnyilvánulás, akkor az ember hajlamos inkább olyan problémákkal foglalkozni, ami ott van a szeme előtt. Így tehát a kevésbé problémásnak tűnő gyerekekre kevesebb idő jut – nyilatkozott a műsornak Mester Sándor.

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson