Halasi tűzoltók is oltották a vaskúti hulladéklerakónál a tüzet

Tűz ütött ki szombaton este egy hulladéktelepen a Bács-Kiskun megyei Vaskút közelében.

Mintegy ötszáz négyzetméteren erőművi fűtőanyagnak szánt szemétdarálék, háromszáz négyzetméteren pedig gumi ég. A tűz egy labdarúgópályányi területen felhalmozott kommunális hulladékra is átterjedt. A bajai, a szekszárdi, a kalocsai és a nagybaracskai hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Kivonul a tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Az egységek nagy erőkkel kezdték meg a tűz oltását.

Éjfél előtt sikerült megfékezni a lángokat, amely mintegy három hektárt érintett. A bajai, a szekszárdi, a kalocsai, a kiskunhalasi, a mohácsi és a nagybaracskai hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, több vízsugárral fojtották el a lángokat. A helyszínre érkezett a katasztrófavédelmi mobil labor is, amely méréseket végzett a környező településeken, de nem mutatta ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben.

Az éjszaka ismét izzásnak indult a szemét a Vaskút külterületén lévő hulladéklerakóban, a telep egy részén újra szükségessé vált a tűzoltói beavatkozás. A bajai, a kalocsai, a kiskunhalasi, a mohácsi, a szekszárdi és a nagybaracskai hivatásos egységek vízsugarakkal dolgoznak a helyszínen, és átforgatják a hulladékot. Ismét a kivonul tűzesethez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is.

katasztrofavedelem.hu/Képek: Halasinfo

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0