Hamarosan a gyerekek is birtokba vehetik a megszépült óvodát

Befejeződött az Ady utcai óvoda külső felújítása. A rekonstrukció során új tetőt és ablakokat kapott az épület, a külső homlokzat is újra a régi patinájában tündököl. A 34 millió forintos beruházás műszaki átadása ma délelőtt megtörtént, az óvoda vezetője és a város elöljáróságai örömmel nyugtázták, hogy a kivitelező Modinvest Kft. és az alvállalkozók megfelelő munkát végeztek.

Közel három és fél évtizedet kellett arra várni, hogy egy ilyen átfogó felújításon essen át az Ady utcai óvoda épülete. A rendszerváltást megelőzően és az azóta eltelt időben kisebb nagyobb felújítások, bővítések ugyan történtek, de ekkora felújítás nem volt. Az épületben 1979 óta működik óvoda, generációk nőttek fel az óta, a halasiak jelentős részének szép gyerekkori emlékeik kötődnek ide, de az itt dolgozó óvodapedagógusok is sokat tudnának mesélni az itt folyó nevelő munkáról.

Lényegében a rendszerváltás óta valamennyi városvezetés asztalán ott volt az Ady óvoda felújításának terve, a megvalósítására azonban a szűkös anyagi források miatt mostanáig várni kellett. Most is azonban az épületnek csak a külsejét renoválták, az viszont jelentős megújuláson esett át az elmúlt hónapokban. A több helyen repedező, omladozó külső homlokzat új vakolatot kapott, az összes nyílászárót is kicserélték a tetőszerkezettel együtt, amely az utóbbi években már több helyen beázott. A óvoda helységeit belülről kifestették, elvégezték a szükséges villanyszerelési és gépészeti munkákat. Új akadálymentes mosdót alakítottak ki és az udvart új térburkolattal látták el.

Ácsné Fehér Klára óvodavezető a kivitelező cég képviselőivel, Bányai Gábor országgyűlési képviselővel, Fülöp Róbert polgármesterrel és a város két alpolgármesterével közösen járták körbe a műszaki átadáson a megújult épületet. Az elkövetkezendő napokban a takarítási munkálatokat követően a Halasi Városgazda Zrt. segítségével megkezdik az óvoda bútorainak visszaköltöztetését az épületbe.

Várhatóan decemberben veszik majd újra birtokba a megújult óvodát a gyerekek, külön házi ünnepség keretében avatják majd fel megszépült óvodát.

Halasinfo

További hírek a témában