Frissítve! – Már háromszázötven hektárnyi területen ég az erdő Kiskunhalas közvetlen közelében

Mintegy háromszázötven hektárnyi területen ég foltokban a fenyő és az avar, az oltási munkálatokhoz egy honvédségi helikopter és megannyi önkéntes is csatlakozott.

Túlnyomó részben fenyő, illetve kis mértékben lomberdő, száraz fű és avar kapott lángra vasárnap délután a  Kiskunhalas külterületén, ahol a tíz-ötven hektár méretű foltokban keletkezett izzások és égések összesen csaknem háromszázötven hektárnyi területet ölelnek fel. A lángokhoz a Bács-Kiskun megyei tűzoltó egységeken kívül Csongrád, Fejér és Tolna megyéből is érkeztek tűzoltók, jelenleg összesen tizennyolc tűzoltóegység dolgozik a helyszínen.

A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók munkáját az esti óráktól a honvédség egyik helikoptere is segíti, amely egy hatalmas víztartály segítségével a magasból kezdte meg a tűzoltást. A katasztrófavédelem által koordinált oltási munkálatokhoz számos önkéntes is csatlakozott. A beavatkozó tűzoltók szervezett koordinálásának és a tűzoltóegységek gyors kiérkezésének köszönhetően a tűzoltók kivétel nélkül megvédték a tűztől a lángok közelében álló lakóépületeket, az eset során így senki nem sérült meg.

A munkálatok az éjszaka folyamán és előreláthatólag még holnap is folytatódni fognak Kiskunhalas határában.

bacs.katasztrofavedelem.hu/képek: Halasinfo.hu

További friss hírek