Háromszor csapott le a kutya fejére a baltával

s

Kiskunhalason egy ittas férfi baltával verte szét főbérlője kutyájának fejét, Soltvadkerten pedig egy amerikai staffordshire terrier kutyát vertek meg kegyetlenül. A rendőrség a halasi ügyben lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal küldte tovább a nyomozati anyagot a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek. A soltvadkerti ügyben még tart a nyomozás – írja a baon.hu.

Szó szerint kivégezte főbérlője kutyáját a kiskunhalasi, 44 éves K. Antal, aki egy baltával mért három csapást a szerencsétlen eb fejére. A kutya gazdája, Kolompár Roland elmondása szerint párja sírógörcsöt kapott, amikor megtalálták a hátsó udvarukban egy trágyadomb alá temetve az 5 éves Buksit. A kutya még élt, amikor kiszabadították, a feje szét volt nyílva, lógtak belőle a húscafatok. A kiérkező hatósági állatorvos is azt mondta nekik, hogy látott már számos állatkínzást, de ilyen brutális bántalmazást még soha. A kutyát, hogy ne szenvedjen tovább, végül el kellett altatni.

Az anyósoméktól érkeztünk haza, amikor feltűnt, hogy a bejárati ajtó előtti lépcső véres. Először azt hittem, hogy az egyik kutyánk elkapott egy tyúkot, de aztán, amikkor a hátsóudvar felé mentem, hörgést hallottam a trágyarakás alól. Vasvillával félre hánytam a ganét, és ott találtam alatta a Buksi kutyánkat, szétcsapott fejjel – idézte fel a történtek Kolompár Roland, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

Mire a rendőrök kiértek, a szomszédban megtalálta Antit, az albérlőjüket, akit számon kért, hogy mi történt a kutyával. A férfi előbb tagadta, hogy tudna bármit is arról, hogy a kutya hogyan került a trágyarakás alá, de később a rendőröknek bevallott mindent.

Az állatkínzással gyanúsított férfi nyilatkozott lapunknak is. – Kiengedtem a kutyát a bekerített helyéről, azt akartam, hogy szaladgáljon az udvaron, majd hátramentem fát vágni. Ekkor eszembe jutott, hogy félig nyitva maradt az utcára nyíló kapu, előre mentem, hogy becsukjam. Ekkor ugrott rám hátulról a kutya, a balta a kezembe volt, annyira megijedtem, hogy reflexszerűen rávágtam. Akkor csak egyet, utána még kettőt – mesélte Antal, aki elmondása szerint attól félt, ha Buksi gazdája hazaér és meglátja, mi történt vele, biztos „ki fogja nyírni”. – Azt hittem, elpusztult, így hátravittem a kutyát aztán betemettem egy trágyadomb alá, utána elmentem otthonról – folytatta a véres történetet Antal, aki állítása szerint nagyon szerette Buksit, korábban többször is adott neki enni és inni. Utólag nagyon sajnálja, amit tett vele.

Mi befogadtuk őt, nem volt hol aludnia, mindennel elláttuk, és itt van a hála, hogy megölte a kutyánkat – sorolta Körmendi Györgyi, Buksi másik gazdája, aki nem érti, mi válthatta ki ezt a féktelen erőszakot a férfiból. Szerinte ha Antal a balta nyelével odacsapott volna a kutya felé, az elszaladt volna, de az is lehet, hogy direkt hergelte fel a kutyát. Györgyi attól tart, hogy aki képes így elbánni egy állattal, az az emberekkel is megteheti ugyanezt. A háznál van három kiskorú gyerek, félnek albérlőjüktől, ezért elküldték a háztól.

A baon.u érdeklődésére Árvai Edina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytatott büntetőeljárást egy 44 éves kiskunhalasi férfival szemben. A nyomozás adatai szerint K. A. február 23-án délután egy baltával indokolatlanul többször megütött egy kutyát, majd elásta a még életben lévő állatot. A kiérkező állatorvos a négylábút – súlyos sérülései miatt – elaltatta. A kiskunhalasi nyomozók a büntetőeljárást március 3-án befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldik meg.

[box type=”shadow” ]Egy másik kutya túlélte a kegyetlen verést

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy február 23-án az esti órákban a soltvadkerti tanyáján az amerikai staffordshire terrier kutyáját bántalmazták. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A baon.hu információi szerint a kutya a fején súlyos vágási sérüléseket szenvedett, ennek ellenére sikerült megmenteni az életét az állatvédőknek, akik még időben állatorvoshoz tudták juttatni, állapota kielégítő, jó esélye van a felgyógyulásra.[/box]

Pozsgai Ákos, baon.hu Képek: Halasinfo

 

További hírek a témában