Használja ki a jó időt, még lehet pár napig strandolni

Délire fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Visszatér a kánikula, ismét 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Anticiklon alakítja időjárásunkat, a változásokat okozó frontok messze elkerülik térségünket. A felhőoszlató, leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható, csak kevés fátyol, illetve gomolyfelhőzet jelenhet meg az égen. A hűvös hajnalt követően gyorsan melegszik majd a levegő, a legmagasabb nappali hőmérsékletek azonban ma még 30 fok alatt alakulnak.

Holnaptól az anticiklon fölé afrikai eredetű, egyre melegebb léghullámok érkeznek, így erőteljes felmelegedés kezdődik, pénteken már mindenhol 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hajnali órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 29-31 fok közé melegszik a levegő.

Péntek: napközben többnyire napos idő várható, az esti óráktól azonban már megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A délutáni órákra 30-32 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: szombaton már kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, vasárnapra pedig egy hidegfront hatására jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Szombat estétől kezdődően növekszik a csapadékhajlam, főleg vasárnap számíthatunk esőre, záporra, eleinte zivatarra.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0