Hatalmas citera ünnep a SZAKI-ban – KÉPEK

Fantasztikus hangulatban telt a szombat délután a Térségi Citerás találkozón A SZAKI (VOKE) Művelődési Ház nagyterme szombat délután megtelt citerásokkal.

Az érdeklődő közönség mellett közel 100 citerás teremtett jó hangulatot a kiskunhalasi művelődési házban. A vendégeket Farkas Dániel, Kiskunhalas Város Alpolgármestere köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy mennyire fontos a népzene és a népi kultúra hagyományainak ápolása. Fontosnak tartotta Kiskunhalas város életében is a rendezvényeken rendszeresen fellépő Szilaj Citerazenekar kultúraápoló tevékenységét is.

A délután folyamán bemutatkoztak a térség citerazenekarai, és remek hangulatot teremtettek. Többször is elhangzott, hogy milyen nagyszerű kezdeményezés ez, hiszen jó találkozni a citerásoknak is, közösen énekelni, zenélni. Jó lenne, ha lenne folytatás. A zenekarok bemutatkozása után Kapus Krisztián, a Művelődési Ház igazgatója megköszönte a fellépőknek a kiváló hangulatot, s hogy a magyar kultúra egy kiváló részét őrzik és ápolják. Kiemelte, hogy örömmel láthatta és hallhatta a közönség, hogy van utánpótlás is, hiszen a balotaszállási és a bócsai fiatalok is bemutatták tehetségüket. Megígérte, hogy e rendezvény hagyományteremtő, hogy a Szaki Művelődési Ház örömmel lesz befogadóhelye a citerásoknak. Az emléklapok átadása után elmondta, hogy jövő tavasszal Citerás Bállal várják vissza a jelenlévőket a Szakiba, Kiskunhalasra.

Az est további részében citerazene mellett kiváló hangulatban telt az este a finom vacsora mellett. Felléptek: Halasi Népdalkör Bogárzó Citerazenekar (Kecel) Jászszentlászlói Hangász Együttes Balotaszállási Ifjúsági Citerazenekar Szanki Citerazenekar Pöndölösök (Jánoshalma) Bócsai Ifjúsági Citerazenekar Bócsai Citerazenekar Balotaszállási Felnőtt Citerazenekar Szilaj Citerazenekar.

További hírek a témában