Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Házakhoz tört be a víz, ágak szakadtak a tetőre Kiskunhalason

Két hullámban jött az égi áldás a városra

Házakhoz tört be a víz, ágak szakadtak a tetőkre Kiskunhalason, ahol pár óta leforgása alatt kétszer volt felhőszakadás.

Kora délután  mintegy húsz percig ömlött az eső. A település belvárosában és a mélyebben fekvő részeken a vizesárkok és a csatornák nem tudták elvezetni a leömlő vizet. Az autók  tengelyig merültek a hirtelen lezúduló esőben, több jármű el is akadt.

Késő délután érkezett a következő felhőszakadás, jég is esett a város nagy részén. Ekkor már több ház udvarát is elöntötte a nagy mennyiségű csapadék. Egy helyi férfi elmondta, a téglafalon keresztül a lakószobájukba is beszivárgott a víz az utcáról, ahol a járdán mintegy fél méter csapadék gyűlt össze. A tűzoltóságra és a Városgazda Zrt.-hez számos bejelentés érkezett. A bíróság előtt egy útra szakadt faág  zárta el a jobb oldali útpályát. A város szélén álló Sóstó csárdára egy nagy faág szakadt rá, oda létrás járművel vonultak ki a katasztrófa védelem munkatársai. A tűzoltók a városban több helyen késő estig szivattyúzták a szennyvízzel keveredő esővizet.

Képek: Juhász D. Géza, Bertalan Gábor

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson