Hetedik Halas-Szabadka barátság kerékpártúra – Képek

Hetedik alkalommal tartották meg szombaton a Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúrát. Több mint kétszázötvenen tekertek át a vajdasági városba, ahol a városházán is fogadták a bicikliseket. 

Kiskunhalasról, Kunfehértóról, Jánoshalmáról, Tompáról, Budapestről és az ország távolabbi településeiről csatlakoztak résztvevők, szombat reggel hét óra után néhány perccel, még hűvösben startolt el a 250 fős mezőny a közösségek háza elöl rendőri felvezetéssel. Az 53-as főúton haladtak Balotaszállás mellett, a kisszállási körforgalmon át, Tompára, ahol rövid vendéglátás után többen csatlakoztak a csoporthoz. A határállomáson való átkelés után, már 30 fokos melegben a népes mezőny a szerbiai rendőrök felvezetésével folytatta útját Kebiján át Szabadkára, ahova délelőtt 11 óra után nem sokkal egyenesen a városháza elé tekertek be.

A szabadkai városházán Magosi Zsuzsanna, polgármesteri tanácsadó fogadta a „Szenvedélyem Szabadka” feliratú világoskék pólót viselő vendégeket.

A rendezvény évről évre bizonyítéka annak, hogy Kiskunhalas és Szabadka testvérvárosi kapcsolata, az írásba foglalt szerződésen túl, tartalommal is meg van töltve. A szabadkai és a halasi különböző művészeti csoportok, sport és más baráti társaságok rendszeresen látogatják egymást, a hivatalos protokolláris és gazdasági kapcsolatokon túl a személyes barátságok, amelyek összekötik a két várost.

A kerékpáros túra résztvevői megkoszorúzták Szabadkán Kosztolányi Dezső szobrát, majd egy palicsi kirándulást követően hazafelé, megnézték a kelebijai templomot, amelynek történetét Paskó Csaba helyi plébános ismertette, majd finom gurulós fánkkal vendégelte meg őket.

A kerékpáros túra résztvevői este fél nyolc tájban érkeztek vissza a halasi főtérre, ahol a nap zárásaként a résztvevők között tombolasorsolást tartottak, ahol gazdára talált a két fődíj, egy-egy kerékpár is.

A teljes cikk itt olvasható: baon.hu. Szöveg és képek: Pozsgai Ákos
Teljes galéria (95 kép): baon.hu
További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0