⛅ Hidegfront éri el térségünket – Előrejelzés a hét végére

Ma még folytatódik a meleg idő, de már több lesz felettünk a felhő és szórványosan záporok, heves zivatarok is előfordulhatnak, holnapra jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Egy közelgő hidegfront előterében ma még meleg, de már kissé nedvesebb, labilis léghullámok érkeznek fölénk. Napközben már több lesz felettünk a gomolyfelhő, de zápor, vagy zivatar továbbra is csak szórványosan fordulhat majd elő. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A hőmérsékletekben egyelőre nem lesz lényeges változás, folytatódik a meleg nyári idő.

Holnap felettünk lesz a hidegfront, felhőátvonulásos, zápokkal tarkított időre számíthatunk. A megerősödő, időnként viharossá fokozódó északnyugati széllel az eddigieknél jóval hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 20 fok körül alakulnak majd.

Vasárnap még folytatódik az átlagosnál kissé hűvösebb idő, de már mérséklődik a légmozgás és valamivel több lesz a napsütés.

A következő három nap időjárása:

Péntek: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 27-29 fok között alakul. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő.

Szombat: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak egymással, szórványosan várhatók futó záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol még előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől újabb felmelegedés kezdődik, a hét közepén már ismét 30 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók. Eleinte napos, száraz idő várható, majd szerdán egy gyenge front hatására helyenként zápor, vagy zivatar is előfordulhat majd.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További hírek a témában