⛅ Hidegfront éri el térségünket – Előrejelzés a hét végére

Ma még folytatódik a meleg idő, de már több lesz felettünk a felhő és szórványosan záporok, heves zivatarok is előfordulhatnak, holnapra jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Egy közelgő hidegfront előterében ma még meleg, de már kissé nedvesebb, labilis léghullámok érkeznek fölénk. Napközben már több lesz felettünk a gomolyfelhő, de zápor, vagy zivatar továbbra is csak szórványosan fordulhat majd elő. Kisebb körzetekben felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A hőmérsékletekben egyelőre nem lesz lényeges változás, folytatódik a meleg nyári idő.

Holnap felettünk lesz a hidegfront, felhőátvonulásos, zápokkal tarkított időre számíthatunk. A megerősödő, időnként viharossá fokozódó északnyugati széllel az eddigieknél jóval hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk, a legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 20 fok körül alakulnak majd.

Vasárnap még folytatódik az átlagosnál kissé hűvösebb idő, de már mérséklődik a légmozgás és valamivel több lesz a napsütés.

A következő három nap időjárása:


Péntek: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, emellett azonban több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Néhol heves zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 27-29 fok között alakul. Késő estére 19-21 fok közé hűl a levegő.

Szombat: napos és erősen gomolyfelhős időszakok váltakoznak egymással, szórványosan várhatók futó záporok. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 16-18 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol még előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz. A hajnali órák hőmérséklete 12-14 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejétől újabb felmelegedés kezdődik, a hét közepén már ismét 30 fok körüli csúcshőmérsékletek várhatók. Eleinte napos, száraz idő várható, majd szerdán egy gyenge front hatására helyenként zápor, vagy zivatar is előfordulhat majd.

kapos.hu, Szalinay Tibor