Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Holnap lehet a tél legdurvább napja

Kép: MTI / Varga György

Országszerte lehet havazás, akár 20 centi körüli friss hó is hullhat, az erős szél hófúvást okozhat.

A meteorológiai szolgálat Facebook-oldalán azt írta, hogy kedden a hideghez egy mediterrán ciklon miatt az ország nagy részén havazás társul, amit tetéz a jeges és élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős szél, nehezítve az útnak indulók dolgát.

veszélyjelzés szerint dél felől egyre nagyobb területen havazhat, reggelig az ország déli, délnyugati harmadán, felén 5 centi körüli, a déli határnál néhol akár 10 centit is meghaladó porhó hullhat.

Kedden tovább folytatódik a havazás, amelynek az intenzitása délutántól fokozatosan csökken, estére az ország nagy részén meg is szűnik a csapadék.
A havazás veszélye miatt keddre a fővárosra és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.A hóval borított tájakon az olykor erős, 45-60 kilométer/órás északi, északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében már hétfőn hófúvást okozhat. Délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

Kedden még nagyobb területen várható hófúvás. Ennek veszélye miatt az ország nagy részére – Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére – adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre.Az előrejelzés szerint hétfőn a hőmérséklet csúcsértéke mínusz 8 és mínusz 1 Celsius-fok között várható. Késő estére mínusz 11 és mínusz 5 fok közé hűl le a levegő.

Kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, néhol az Északi-középhegység térségében lehet ennél néhány fokkal hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható.

(MTI/24.hu) Kiemelt kép: MTI / Varga György

További hírek a témában