Hőség: az egész országra piros figyelmeztetést adtak ki

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Péntekre már az egész országra kiadta a harmadfokú, piros figyelmeztetést a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: a napi középhőmérséklet a legtöbb helyen 29 Celsius-fok körül vagy afelett alakul. Arra is felhívták a figyelmet, hogy pénteken is nagyon erős UV-B sugárzás várható: normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

AZ OMSZ előrejelzése szerint a nap folyamán túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Az ország nagy részén csapadék nem valószínű, de késő délutántól, estétől az északi, nyugati tájakon egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. Néhol megélénkül a délnyugati szél, estefelé a Kisalföldön északnyugatira fordul a légmozgás, zivatar környezetében pedig átmenetileg viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 35 és 40 fok között várható, késő estére 25 és 31 fok közé hűl le a levegő.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0