Ismét sötétbe burkolózott a város nagy része – Frissítve!

Ha valaki a teljes sötétség ellenére is  az utcára merészkedik gyalogosan, zseblámpa nélkül egy lépést sem tehet. Ha nem akarja összetörni magát.

Frissítés

Megérkezett a DÉMÁSZ  sajtóközleménye:

„2017. október 10-én 19 óra 10 perctől érkeztek bejelentések Társaságunkhoz arról, hogy Kiskunhalas Város területén nem üzemel a közvilágítási hálózat. Ügyletes munkatársaink azonnal megkezdték a hiba okának felderítését és elhárítását. A hiba elhárítása 20 óra 03 perckor Kiskunhalas Város területének nagy részén megtörtént, a közvilágítás újra működött. A hiba a közvilágítás bekapcsolásának vezérlésében jelentkezett, emiatt nem kapcsolt be a területen a közvilágítás. Jelenleg is zajlik kiemelt beruházásként az a felújítás, amit a lakosság minőségi villamosenergia-ellátásának érdekében végez a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, a DÉMÁSZ és amiről az Önkormányzat a DÉMÁSZ 2017. október 9-i email üzenetében előzetes tájékoztatást kapott. A felújítási munkálatok többek között azt a célt szolgálják, hogy hasonló közvilágítási problémák ne fordulhassanak elő a jövőben.”

Ehhez annyit fűznénk hozzá, hogy az általunk készített képek 22:00 óra körül készültek, a tájékoztatás szerint viszont “A hiba elhárítása 20 óra 03 perckor Kiskunhalas Város területének nagy részén megtörtént, a közvilágítás újra működött. ” Mi fordítva tapasztaltuk, a város nagy részén nem volt közvilágítás este tíz körül sem.

Előzmény (okt. 10., 22:50):

Érthetetlen, hogy a számtalan bejelentés ellenére sem képes a szolgáltató kijavítani már napok óta a közvilágítással kapcsolatos hibákat. Halason alig van olyan városrész, ahol rendesen működnek a lámpák. A városközponttól délre csak a Batthyány utcában és annak közvetlen közelében van világítás, onnantól teljes a sötétség, beleértve az 53-as főutat is. Nem jobb a helyzet a kertvárosban sem, ott az utcák 80%-a van sötétben, de a felsővárosban a Vadkerti utca környékén és a Sóstónál is ugyan ez a helyzet. A Felsőöregszőlőkben és az Alsóöregszőlőkben élők is teljes sötétségről panaszkodnak, de Pirtón sem volt közvilágítás tegnap éjjel.

Zebra az 53-as főúton, a Hősök ligeténél

Érdemes sokkal körültekintőbben közlekedni, mert a kivilágítatlan kerékpárosokat láthatóan nem zavarja a helyzet, tökéletes életveszélyt teremtve ezzel, de a gyalogosan az úttesten áthaladókat is alig lehet észrevenni. Reméljük nem lesz tragédia a nagy halasi sötétségből.

Szabadkai út
További hírek a témában