Itt a friss előrejelzés a hétvégére!

Egy közelgő hidegfront előterében ma melegebb léghullámok érkeznek fölénk, így tovább erősödik a nappali felmelegedés. A kellemes idő azonban nem lesz tartós, holnaptól ugyanis jelentős lehűlés veszi kezdetét.

Ciklonok áramlási rendszerében változó hőmérsékletű és nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk, így folytatódik a hideg-melegfrontokkal tarkított őszi idő. A ciklon előoldalán ma melegebb levegő érkezik fölénk, ennek köszönhetően erősödik a nappali felmelegedés, helyenként már az átlagos fölé emelkedik a hőmérséklet. Eleinte még folytatódik a változóan felhős, napos idő, majd az esti óráktól egy közelgő hidegfront előjeleként már erősebben is megnövekedhet a felhőzet.

Péntekre megérkezik fölénk a hidegfront, így átmenetileg egyre többfelé várható eső, zápor. A délutáni órákban azonban várhatóan csökken a csapadékhajlam, megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A megerősödő északnyugati széllel már meglehetősen hűvös levegő árasztja el térségünket, így jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

Szombatra elhagyja megyénket a hidegfront, mögötte már kissé szárazabb, de továbbra is hűvös léghullámok érkeznek fölénk. Felszakadozik a felhőzet, de futó záporok továbbra is előfordulhatnak majd. A szél továbbra is erős marad, így a 15 fok kölüli hőmérsékleteket a ténylegesnél alacsonyabbnak érezzük majd,

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb az esti óráktól növekedhet meg tartósabban a felhőzet. Csapadék nem várható. A délnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 20-22 fok között alakul. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő.

Péntek: eleinte erősen felhős, vagy borult idő várható, majd a délutáni óráktól fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Összességében többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órák hőmérséklete 9-11 fok között alakul. A délutáni órákra 11-13 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órák hőmérséklete 7-9 fok között alakul. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: vasárnap már egy újabb, kiterjedtebb csapadékzóna éri el térségünket, így egyre többfelé várható eső, zápor. A jövő hét elején csökken a csapadékhajlam, de marad a hűvös északnyugati áramlás.

kapos.hu, Szalinay Tibor

További hírek a témában