Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Itt az új ötvenezres forintérme! Mutatjuk a képeket!

Kép: napi.hu

Az MNB alelnöke, Nagy Márton Habsburg Albert megnevezéssel kétféle ötvenezer forintos arany emlékérme, valamint kétezer forintos címletű rézötvözetű emlékérme kibocsátásáról döntött.
A Magyar Közlönyben frissen megjelent rendelet szerint az MNB március 13-i dátummal a Habsurg Albert király által kibocsátott aranyforint emlékére, Albert aranyforintja megnevezéssel ötvenezer forintos címletű arany emlékérmét bocsátott ki.

A kétezer példányban veretett emlékérme 986 ezrelék finomságú aranyból készült, súlya 3,491 gramm, átmérője 20 milliméter, széle sima.

A leírás szerint az emlékérme előlapjának szélén, felső köriratban a “MAGYARORSZÁG”, alsó köriratban az “50 000” értékjelzés és a “FORINT” felirat olvasható. A felső és az alsó köriratot középen, bal oldalon a “BP.” verdejel, jobb oldalon a “2018” verési évszám választja el egymástól. A középmezőben, gyöngysor-szegéllyel határolva az Albert király által kibocsátott aranyforint előlapján megjelenő négyrészű címerpajzs alapján készült ábrázolás látható, melyet öt, korabeli aranyérmék hátlapján megtalálható verde- és mesterjegy vesz körül.

További hírek a témában