Halálos balesetet Pirtónál – Ittas volt a sofőr

Az ittasan okozott baleset következtében ketten életüket vesztették.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2016. április 24-én 1 óra 19 perckor Pirtó külterületén, az 53-as számú főút 44.820-as méterszelvényénél halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt.

A nyomozás adati szerint egy 32 éves férfi egy Volvo A típusú személygépkocsival közlekedett az 53-as számú főúton Soltvadkert felől Kiskunhalas irányába. A főút 44.820-as méterszelvényénél a sofőr a jármű sebességének helytelen megválasztása miatt letért az útról, fának ütközött, majd az úttestre visszasodródva állt meg.

A baleset következtében a gépjárművezető és az autó bal hátsó utasa, egy 33 éves férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A bal hátul helyet foglaló 33 éves férfi súlyos sérülései miatt a helyszínen életét vesztette, a jobb első utas, egy 22 éves nő – akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba – a folyamatos orvosi kezelés ellenére 2016. augusztus 24-én meghalt.

A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr és a mellette ülő utas használta a biztonsági övet, a hátul helyet foglalók azonban elmulasztották annak bekötését. A nyomozás során kiderült az is, hogy a sofőr ittasan vezetett.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást – szabadlábon hagyása mellett – K.I. 32 éves soltvadkerti lakossal szemben. A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldték meg.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök a balesetek megelőzése érdekében rendszeresen tartanak fokozott ellenőrzéseket az ittas állapotban és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése,  az általuk elkövetett szabályszegések, bűncselekmények felfedése, illetve visszaszorítása érdekében.

police.hu

További hírek a témában