Jogosítvány nélkül, ittas, kábszeres állapotban okozott balesetet a kiskunhalasi férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 31 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2017. augusztus 8-án este Kiskunhalason ittasan és kábítószer hatása alatt vezetett autót és nekihajtott egy jelzőtáblának.

A 31 éves vádlott 2017. augusztus 8-án este 8 óra után Kiskunhalas lakott területén egy személyautót vezetett, amit engedély nélkül használt. A vádlott ittas volt, kábítószer hatása alatt is állt és ezért a Szabadság téren nekiütközött egy jelzőtáblának.

Ez sem állította meg a férfit, a megrongálódott személygépkocsival továbbhajtott. A rendőrséget helyi lakosok hívták fel, akik egy száguldozó autót láttak a városban. Végül a rendőrök a baleset helyszínétől mintegy 2 km-re, a Sóstó utcában fogták el a vádlottat.

A személyautó jogtalan használata miatt külön ügyben vonták felelősségre a vádlottat, a Kiskunhalasi Járásbíróság jármű önkényes elvételének bűntette miatt 2018 januárjában jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A szabadlábon védekező vádlott beismerte a bűncselekményt. Őt a járási ügyészség ittas járművezetés vétségén kívül bódult járművezetés vétségével és kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További hírek a témában