Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Kárpát-medencei Prózafelolvasó verseny volt Kiskunhalason – KÉPEK

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumból indult útjára 18 évvel ezelőtt a Klasszikus Erdélyi Magyar Irodalom Kárpát-medencei Prózafelolvasó Verseny.

Az idei rendezvényen elsőként dr. Döme Ottó iskolánk nyugalmazott tanára köszöntötte a megjelenteket az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület elnökeként.

Az egyesület tiszteletbeli tagjai közé fogadta Szász Jenőt, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökét, Bányai Gábor országgyűlési képviselőt és Balázsfi Csabát, Nyirő József unokáját. A verseny a hagyományoknak megfelelően általános és középiskolás kategóriában zajlott, összesen harminc versenyző részvételével. A fiatalabb versenyzők Nyirő József Székelyek című novelláskötetéből olvastak fel részleteket, míg a középiskolások Tamási Áron Rügyek és reménység című művéből idéztek.

Az általános iskolások eredményei
1. Takács Alina – Baja,
2. Szász Anita – Gyergyóújfalu,
3. Fodor Dorottya – Gyergyóújfalu.

A középiskolások eredményei
1. Tabajdi Anna – Kiskunmajsa,
2. Fejes Fanni – Kiskunmajsa,
3. Nagy Norbert – Bibó-gimnázium.

Bányai Gábor különdíját Tóth Anna iskolánk tanulója érdemelte ki. A kárpátaljai résztvevőknek a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium nevében Téglás László adott át emléklapot és ajándékokat.

Az esemény zárásaként a jelenlévők Hozdik Zsolt kanonok-plébános áldását követően megkoszorúzták és virágokat helyeztek el a Semmelweis téren öt évvel ezelőtt elültetett Erdélyi Csillagok Fájánál.

Szöveg és képek: Lázár Zsolt

 

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson