Kéménye van? Most kell lépni!

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

A katasztrófavédelem arra biztatja az ingatlantulajdonosokat, hogy még jóval a fűtési szezon kezdete előtt végeztessék el a kémények díjmentes ellenőrzését – írja az MTI.

Célszerű még a nyári időszakban, nem az utolsó pillanatra hagyva elvégeztetni a kémények karbantartását, ami magánszemélyek számára díjmentes – mondta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Aki az online ügyintézést választja, az a kemenysepres.hu honlapon előre megadhat két-három, kéményellenőrzésre megfelelő napot, a kéményseprők pedig telefonos időpont-egyeztetés után elvégzik a munkát. A katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenysége jelenleg tizenhét megyében összesen 2592 településre terjed ki. A kéményseprők célja a füstelvezető épségének, valamint a fűtésrendszer jó és biztonságos működésének ellenőrzése, az esetleges problémák kiszűrése, a balesetetek megelőzése, semmiképpen sem a bírságolás. A rendellenes működés feltárása esetén pedig a saját érdekében mindenki intézkedhet a javításról.

Személyesen is intézhetők a kéményügyek Kiskunhalason

Kiskunhalason is a katasztrófavédelem végzi a kéményseprőipari közfeladatokat a lakosság körében. A Bem utca 2. szám alatt, a tízemeletes paneltömb földszinti irodájában szerdánként reggel 8 órától déli 12 óráig érhető el a kéményseprő. A Kiskunhalasi,  Kiskunmajsai, a Kiskőrösi és a Jánoshalmi járásokból várják itt az ügyfeleket.

A szakember a kéményvizsgálatról tanúsítványt állít ki, amelyen szerepel az utolsó műszaki vizsgálat éve és az ellenőrzés során elvégzett műszeres mérések eredménye. A kéményseprők készpénzt nem kezelhetnek, nem fogadhatnak el – közölte Hajdu Márton.

További friss hírek