Kerítést tarolt le és udvarba borult egy kamion Tompán

Nem sokon múlt a családi házban élők élete, amikor egy szerb kamion csapódott be az udvarukba a Tompán.

A lakók a Halasinfónak elmondták, hatalmas robajra riadtak fel. Amikor a családfő kinézett az ablakon látta, hogy eltűnt a kerítése, és egy felborult roncs teherautó van az ő háza és a szomszéd háza közé beékelődve. Hatalmas szerencse a bajban, hogy a jármű nem a nagykapunak ütközött, hanem pát méterrel arrébb a betonlábazatú kerítésnek, így az valamennyire eltérítette, és nem a házba, a család hálószobájába csapódott a kamion.
A baleset tegnap éjjel történt, a műszaki mentés és az áru mentése ma folytatódott. A teherautó a határátkelő felől érkezett az 53-as főúton, amikor egy balkanyarban elvesztette a sofőr az irányítást, és egy ház kerítését teljesen letarolva beborult két családi ház közötti telekre. Az ütközés következtében a kamion kitörte egy gázcsonkot, amelyből nagy erővel tört fel a földgáz. A helyszínre riasztott kiskunhalasi hivatásos tűzoltók elszorították a gázvezetéket, minimalizálták a szivárgást, majd a gázszolgáltató szakemberei ledugózták a csonkot.
A teherautó egy vízóraakna fedlapját is lesodorta, és a kereke beleszakadt az aknába, széttörve ezzel a vízórát, emiatt hatalmas mennyiségű víz folyt ki a portán. A vízmű szakemberei éjfél után tudták csak elzárni a főcsapot, emiatt jelenleg a környéken szünetel a vízszolgáltatás. A jármű tankjai teljesen összeroncsolódtak, és az összes gázolaj kiömlött belőlük az ingatlanon lévő konyhakertbe. A ház tulajdonosa a kezét törte, amikor a gázolajos, sáros talajon elcsúszott. A kamion sofőrje nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentés késő estig fog tartani, jelenleg félpályás útzár van érvényben a Halasi úton.
További hírek a témában