Két bronzérmet és egy rangos elismerést hoztak haza a halasi bokszolók

Pénteken és szombaton a Budapest Bajnokságon vettek részt a halasi bokszoló lányok. Magyar Csenge junior 60kg-ban bronzérmet szerzett, Kozma Beáta pedig az elit 69 kg-ban állhatott a dobogó harmadik fokára.

Csenge a döntőbe jutásért Dobos Rebekával, a KSI versenyzőjével bokszolt. Szoros meccs volt, a halasi lány egy kicsit határozottabb, agresszívebb bunyóval meg is nyerhette volna a mérkőzést, így viszont az előkelő harmadik helyen végzett.

Kozma Beáta a döntőbe jutásért Oláh Eszterrel bokszolt​.​ ​A sportolók sok meccset vívtak már egymás ellen. Az ESI versenyzője jelenlegi válogatott kerettag a súlycsoportban, többszörös magyar bajnok. A mérkőzés jól indult, nagyot hajtottak a lányok, már az első menetben. Kozma Beáta azonban kénytelen volt feladni a mérkőzést, a pár héttel ezelőtti combsérülése miatt, így bronzéremmel zárta a budapesti megmérettetést.

A tornán a szakma és a közönség előtt Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke emlékplakettet adományozott a magyar bokszéletben kiemelkedő teljesítményt nyútjó edzőknek, versenyzőknek, szövetségi munkatársaknak. Ezt a díjat kapta meg Lehóczki László, a Halasi Box Club edzője is, aki több mint 20 éve segíti a halasi ökölvívó élet fennmaradását és a versenyzők felkészülését is.

További hírek a témában