Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Kezdődik a házasság hete

Igen, ilyen is van, és nagyon is fontos, hogy legyen! Kilencedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a programsorozatot.

Ezúttal „a szeretet: szenvedély és döntés” a mottó. A rendezvénysorozat február 7-től 14-ig tart. A házasság hete mozgalom 19 éve indult az Egyesült Királyságban,s ma már több mint húsz országban tartják meg a programsorozatot.

Célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A házasság hetét világszerte ünneplő több millió ember hisz abban, hogy a jó házasság, a boldogságot adó család az egyéni és a társadalmi kibontakozás és boldogulás egyik legfontosabb forrása, ezért indokolt, hogy kiemelt figyelmet kapjon.

A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával koordinált rendezvényeken szeretnék megszólítani azokat is, akik talán az előző generációk rossz példái miatt nem merik vállalni a házassággal járó elköteleződést. Nekik jó példák bemutatásával szeretnék vonzóvá tenni a házasságot, ezért is kérnek fel minden évben más házaspárt, hogy legyenek a házasság hete “arcai”.A 2016-os házasság hete házaspár arca Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész és felesége, Hegedűs Katalin.

Sokan azt hiszik, hogy lehetetlen küldetés a házasság, és egy kicsit valóban az, de Istennel együtt mégis lehetséges – fogalmazott a házaspár, akik életük fő művének tekintik 37 éve tartó házasságukat.

Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin
Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin
A szervezőbizottság a központi programok megrendezésén és az országos internetes programfelület biztosításán túl évről évre bátorítja a helyi közösségeket saját események szervezésére, hogy ezzel is elérhetővé váljanak a fiatalok és a már házasok számára a tartós és örömteli házasság megéléséhez szükséges ismeretek, a sikeres példák. Így idén ismét egy héten át számos budapesti, vidéki, sőt határon túli helyszínen több mint 200 előadás, kulturális program hivatott arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

forrás: 24.hu

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson