Kiállítással és könyvbemutatóval zárják a jubileumi évet a halasi boxolók

A halasi bokszolók egy rendhagyó eseménnyel zárják a jubileumi – fennállásuk 70 évét ünneplő – évüket. Képzőművészeti kiállítást szerveznek és egy emlékkötettel állnak – most a szorítón kívül – a nagyközönség elé.

Kozma Anita a halasiak volt válogatott bokszolója, többszörös magyar bajnoki helyezett, jelenleg Budapesten a Képzőművészeti egyetemen tanul, szobrász tanszakon. Sikeres pályafutás áll már eddig is mögötte és a hozzáértők nagy jövőt jósolnak a kreatív, tehetséges művésznek. Egyedi látásmódja, tárgyi megfogalmazásai elgondolkodtatják, további ötletelésre, meditálásra sarkallják a látogatót, aki megáll az alkotások előtt. Érintetlenül nem hagyják, az biztos.

A klub a kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtárral közösen most 18 munkáját tárja az érdeklődő közönség elé.

Érdekes még az is, hogy a művészet, az irodalom iránt fogékony, azt nagyon is figyelemmel kísérő, művészetpártoló Seres Attila (Vecsés) nyitja meg a kiállítást, aki egyéb iránt korábban Anita edzője volt a női ökölvívó-válogatottban.

A kiállítás megnyitójával egyidejűleg egy emlékkötet bemutatójára is sor kerül: (S)Portré címmel jelenik meg egy kiadvány Csenki Ferenc alapító edző, Kiskunhalas díszpolgára és az elmúlt 70 év fontosabb eseményeire emlékezve, a halasi ökölvívás történetéről.

A kötet tartalmazza a vele készült interjút a legendás csébé korszakról, és az elmúlt évtizedek remek halasi bunyósairól. Régi legendák, pár úja adalék mutatja be azt a majdnem 60 évet, amit Csen ki Ferenc a szorító mellett töltött. Helyet kap benne unokájának visszaemlékezése Feri bácsi pályájára, életére. Impressziók címmel volt tanítványai, családtagjai osztanak meg egy-egy jellemző momentumot, emléket az edzőről, aki pedagógus nevelő is volt egyben. A közelmúlt versenyzői is önálló fejezetben szerepelnek természetesen a sok képpel illusztrált, majd’ másfélszáz oldalas könyvben, amit Mester Sándor szerkesztett.

Az előszót Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke írta.

Meglepő lehet az ajánló személye is, aki Juhászné Czinkóczi Éva iskolaigazgató. Tudni kell, hogy az újraindulásban az egyik bázis volt a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola, és a mai versenyzőgárda magja is ennek az iskolának a tanulója.  Az igazgatónő pár éve elismerően szólt a sport, benne az ökölvívás szerepéről a hátrányos helyzetű, alkalmanként nehezen nevelhető gyerekek életében, sikeres iskolai előrehaladásában.

Program tehát:

“Házam lakói” – Kozma Anita szobrász kiállítása

November 29. szerda 17,00 óra, Kiskunhalasi Martonosi Pál Városi Könyvtár, Kiskunhalas, Szövetség tér 3. A kiállítás két hétig látogatható.

A kiállítást megnyitja Seres Atila (ökölvívóedző – női szakág-, művészetpártoló) Vecsés

Könyvbemutató

(S)Portré –  Emlékkötet  Csenki Ferenc Kiskunhalas díszpolgára, és a Halasi ökölvívósport fennállásának hetvenedik évfordulója tiszteletére

A kiadványt ajánlja: Juhászné Czinkóczi Éva pedagógus, iskolaigazgató, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola

 

 

További hírek a témában