Kiskunhalasi diák mondta az ünnepségen a fogadalmat az Országos Polgárőr napon – VIDEÓ

A szombaton Baján megrendezett Országos Polgárőr napon 50  Dékánis rendész diák képviselte az ország ifjú polgárőreit, és tettek fogadalmat.  

A fogadalom előmondására Malán Vivient, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziuma és Szakközépiskola 9. évfolyamos rendészdiákját kérték fel. Az iskola főigazgatója, Papp Gyula is részt vett a rendezvényen.

Országos Polgárőrnap!Iskolánkból 50 rendész diák képviselte az ország ifjú polgárőreit, és tettek fogadalmat ma Baján az Országos Polgárőr napon!A fogadalom előmondására is diákunkat Malán Vivient érte a megtiszteltetès, hogy a miniszterelnök-helyettes Dr Pintér Sándor belügyminiszter, és több prominens vezető mellett elvégezze ezt a nemes feladatot!Külön öröm volt számunkra, hogy iskolánk főigazgatója Papp Gyula úr is részt vett a rendezvényen. Köszönjük a belènk vetett bizalmat, ígérjük megszolgáljuk. Hajrá Dèkáni-hajrá rendészetVezdán Csaba rendészet-közszolgálat szakmacsoport vezető.

Gepostet von Dékáni Rendészet-Közszolgálat nyílt oldala. am Samstag, 23. Juni 2018

– A polgárőrség munkája nélkül nem lehetne Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa – mondta a belügyminiszter a XXIV. Országos Polgárőr Nap és a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitóünnepségén Baján. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes kiemelte: a polgárőrség nagyban hozzájárul a kiváló hazai közrend és közbiztonság megteremtéséhez és fenntartásához.

A polgárőrök az elsők között voltak, akik felismerték a migrációban rejlő veszélyeket és rögtön reagáltak is rá. Járőrszolgálatot szerveztek, segítették a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, majd megalakították a határőrtagozatot – idézte a fel a miniszter. A motorostagozat együttműködése a közlekedésrendészettel pedig új szintre emeli a polgárőrök és a rendőrség munkáját – tette hozzá.

A belügyminiszter beszélt arról is, hogy az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) 2018-at a család, a gyermek és az ifjúság évének tekinti. Azt mondta, jól választottak, mert a fiatalokat egyre több veszély fenyegeti, majd azt kérte, hogy segítség a családtagok a polgárőröket a közösség érdekében végzett munkájukban, hiszen eredményességüknek a biztos családi háttér az alapja.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az ünnepségen arról beszélt, hogy kétféle katasztrófa van: az egyiket az égiek, a természet okozza, a másikat a földiek, a politikusok. A természeti katasztrófával sújtott területeken az elmúlt hónapokban kiválóan helytálltak a polgárőrök, a rendvédelmi szervek és közösségek. Nehéz azonban helytállni a földiek okozta politikai katasztrófa esetén – tette hozzá. Bajától nem messze, a határ mentén kell a polgárőröknek, rendvédelmi szerveknek kitartani annak érdekében, hogy „a nyugodt erő legyen velünk, és biztonság legyen a Kárpát-medencében, kishazánkban” – fogalmazott.

MTI/Halasinfo – Videó: Dékáni Rendészet-Közszolgálat nyílt oldala Kép:  Malán Vivienn Facebook

További friss hírek