Kiskunhalason állítottak bíróság elé két embercsempészt

A vádlottak a migránsokkal telefonon tartottak kapcsolatot és őket a határ közelében egy elhagyatott helyen vették fel, azonban Kelebián tetten érték őket. Két afgán migránst akartak illegálisan Franciaországba szállítani.

2017. szeptember 4-én hajnalban a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség járőre Kelebián ellenőrzött egy olasz honosságú autót. A járművet az olasz vádlott vezette, mellette utazott az albán embercsempész is. Az autó csomagtartójában a járőr megtalált két afgán migránst, akik korábban illegálisan lépték át a szerb-magyar határt.

Az olasz és az albán embercsempészek a bérelt autóval azért érkeztek a szerb-magyar határhoz, hogy az albán vádlott két ismerősét, a csomagtartóban bújtatott két migránst – akiknek úti okmányaik sem voltak – jogellenesen Franciaországba csempésszék. A vádlottak a migránsokkal telefonon tartottak kapcsolatot és őket a határ közelében egy elhagyatott helyen vették fel, azonban Kelebián tetten érték őket.A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásba helyezett vádlottakat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és gyorsított eljárásban 2017. szeptember 29-én bíróság elé állította.

A Kiskunhalasi Járásbíróság a 2017. szeptember 29-én tartott tárgyaláson a bűncselekményt beismerő vádlottakat az ügyészség indítványával egyetértve bűnösnek mondta ki minősített embercsempészés bűntettében. A bíró a mindkét vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette. A bíró a vádlottakat 5 évre ki is utasította az országból. Az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá!