Kiskunhalason járt Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke

Bienerth Gusztáv rövid látogatást tett a halasi strandon.  Megnézte, hogyan készülnek úszóink a versenyekre a 19 méteres medencében, majd tárgyalt Farkas Dániel alpolgármesterrel és Jekő Attilával, a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület elnökével.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke elmondta, a látogatásának célja, hogy megismerkedjen az itt folyó munkával az infrastruktúra helyzetével, a szakemberekkel az egyesülettel és az önkormányzattal, és képet alkosson arról, hogy milyen feltételek, milyen tervek vannak, mi a helyieknek az elképzelése az úszósport a fejlesztésével kapcsolatban.

Számomra nagyon fontos, hogy tisztában legyek a tervekkel, hiszen a szakmai munka országos hírű Kiskunhalason, a debreceni országos bajnokság is jó hírét vitte az itteni sportklubnak és az edzőknek is. Arra koncentrálok, hogy az itteni infrastrukturális helyzetet hogy lehet érdemben javítani, a tanuszodai program második része tekintetében, és segíteni, támogatni fogjuk a várost és az egyesületet – nyilatkozta Bienerth Gusztáv.

Farkas Dániel alpolgármester a szövetég elnökével és Jekő Attilával, az úszóegyesület elnökével folytatott tárgyalások után a Halasinfónak elmondta, amennyiben kormányzati akarat van Kiskunhalason egy tanuszoda fejlesztésére, akkor az önkormányzat hajlandó ehhez forrásokat biztosítani. – Egyértelművé kívántuk tenni azt,  hogy Kiskunhalason nem csak elvi, hanem egyéb akarat is van, hogy elindulhasson az uszodafejlesztés. Szeretném hangsúlyozni, hogy most az uszoda fejlesztésről beszélünk, amely nyilván az úszóegyesületnek és az ideérkező óvodások és iskolásoknak fontos elsősorban, de emellett nyilván a a turisták és a fürdő vendégek is használják majd a fejlesztéseket. De ettől függetlenül az önkormányzat dolgozik azon is, hogy a gyógyfürdőt is más formában fejleszteni tudjuk – mondta el a politikus.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0