Kiskunhalas és a Dél-alföldi régió friss hírei. Legyél a követőnk Te is!

Kiss Virág kétszeres országos bajnok, gratulálunk!

Országos Gyermek Bajnokság, 2018. július 18-21., Kecskemét

cof

Országos Gyermek Bajnokság, 2018. július 18-21., Kecskemét – 2018-ban ismét megyeszékhelyünk adott otthont az Országos Gyermekbajnokságnak, a 12-13 éves lányok, és a 13-14 éves fiúk legrangosabb hazai megméretésének. A szerdától szombatig tartó erőpróbára a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesületet minden gyermek korosztályú versenyzője teljesítette a szükséges szintidőt.

Kiss Virág kétséget nem hagyott afelől, hogy korosztályában jelenleg ő a legjobb hátúszó az országban. 100 méteres hátúszásban több mint 3 másodperces előnnyel szerezte meg a bajnoki címet, majd ezt követően 200-as távon is magabiztos rajt cél győzelmet aratott. Ráadásként még egy pontszerző 6. helyet is elcsípett 200 méteres vegyesúszásban.

Christ Izabella, Király Anna, Miklósi Fanni és Bakró-Nagy Dániel kiváló egyéni csúcsokkal teljesítették a bajnokságot. Fanni állt legközelebb a döntőbe jutáshoz, ahol 200 gyorson 13., 800 gyorson pedig 12. lett. Szorgalma és fejlődési mutatói alapján erősen érik a jövő évi pontszerző hely.
A program zárásaként a lányok a 4×100-as vegyesváltóban óriásit alakítottak, mindenki messze túlszárnyalta önmagát, és csak kevésen múlott, hogy nem jött össze a döntőbe jutás, így 9. helyen zártak.
Novotny Attila és Csontos Kristóf tanítványainak mérlege 2 bajnoki cím, 1 pontszerző helyezés. Kiskunhalas Város Önkormányzatának, valamint a Merkbau Kft. támogatásának köszönhetően pedig a reményteljes folytatás.

Juhászné Kleczli Katalin / Fotó: Czeglédi Imre
További hírek a témában