Kiváló matek eredmények a II. Rákócziban – KÉPEK

A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium mindig is nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Közismereti és szakmai tantárgyi versenyeken egyaránt rendre az országos élmezőnyben végeznek tanulói.

Többek között a kiváló matematika eredményeknek köszönhetően szerepelt előkelő helyen az intézmény a HVG magazin tavalyi összeállításában. Akkor a magyarországi gimnáziumok és szakközépiskolák mezőnyben a matematika tantárgyi rangsor 8. helyét foglalta el a II. Rákóczi.

A remek eredmények ebben a tanévben sem maradnak el, ami jól tükrözi az intézmény tudatos oktató-nevelő munkáját.

A Bács-Kiskun megyei matematikaversenyen és a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen is előkelő helyezéseket értek el az iskola diákjai és az OKTV országos döntőjébe is bejutott egy rákóczis tanuló.

A Bács-Kiskun megyei matematikaversenyen A kilencedik osztályosoknál Pető Patrik (9.a) az első helyet szerezte meg. A tizedikeseknél Szabó Kitti (10.a) szintén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott, Hatvani Norbert (10.a) pedig a második helyet szerezte meg. A hatodik legjobb eredményt szintén egy tekós diák, Benedek Nikolett (10.c) érte el. A tizenkettedikeseknél Horváth Patrik (12.a) az előkelő 3. helyen végzett, míg Tóth Csanád (12.a) ötödik lett. Az eredményhirdetésen Berencsi Beáta és Tóbiás Zoltánné tanárnők különdíjban részesültek eredményes felkészítő munkájukért.A Zrínyi Ilona Matematikaversenyen a kilencedik évfolyamon Páncsics Vivien (9.c – felkészítője: Barák Gábor) negyedik helyen végzett, Pető Patrik (9.a – felkészítője: Berencsi Beáta) pedig hatodik lett.

A 10. évfolyamosoknál Szabó Kitti (10.a) szerezte meg az első helyezést, Hatvani Norbert (10.a) pedig a második helyen végzett. Mindkettejüket Tóbiás Zoltánné készítette fel. A rákóczisok Benedek Nikolettel (10.c – felkészítője: Berencsi Beáta) kiegészülve pedig a csapatversenyben is első helyen zártak.

A 12. évfolyamosok mezőnyében Tóbiás Zoltánné tanítványai közül Horváth Patrik (12.a) lett a verseny legjobbja, Mészáros Sándor (12.a) negyedik, Honfi Dániel (12.a) ötödik helyen végzett, míg Kovács Veronika (12.c – felkészítője: Hegedüsné Solymosi Ildikó) hatodik helyen zárt. Horváth Patrik, Mészáros Sándor és Honfi Dániel remek szereplése pedig egy újabb csapat-aranyérmet eredményezett az iskolának.

Kiemelkedő felkészítő munkájáért különdíjban részesült Tóbiás Zoltánné tanárnő.

Szóljon hozzá!