„Kölcsönvett” traktorral utazott Ruzsára

traktorA Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2014. október 3-án jármű önkényes elvételének bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 50 éves kiskunmajsai férfit, aki 2014. szeptember 9-én Kiskunmajsán a tulajdonos tudta nélkül „kölcsönvett” egy traktort, majd azzal utazott a közelben lévő Ruzsára.

Az 50 éves férfi 2014. szeptember 9-én, az esti órákban egy kiskunmajsai tanya mögött észrevett egy traktort, melyben benne volt az indítókulcs is. Elhatározta, hogy azzal utazik a közelben lévő, Csongrád megyei Ruzsára, de ellopni nem akarta a járművet.

A vádlott beült a traktorba, beindította és elindult vele a mintegy 17 km-re lévő Ruzsára. A traktort Ruzsán egy tanyában hagyta, másnap reggel itt találták meg a járművet kereső rendőrök.

A szabadlábon védekező vádlott a rendőrségen beismerte a jármű önkényes elvételét, majd a Kiskunhalasi Járási Ügyészség 2014. október 3-án gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A tárgyaláson a Kiskunhalasi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvételének bűntettében és 312 óra közérdekű munka büntetést szabott ki vele szemben. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0