Komplex tanyás egészségügyi szűrőprogram indul a térségben

Fotó: Koós Kata / Petőfi Népe

Második ülését tartotta a Bács-Kiskun Megyei Felzárkózási Fórum szerdán. A rendezvény apropóját adta, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat közel 65 millió forintos európai uniós pályázati támogatást nyert a megyei, felzárkózáspolitikában érintett szervezetek közötti konzultációs rendszer létrehozására.

A fórumon 32 szakterület képviselői vettek részt, akik valamilyen módon kapcsolódnak tevékenységükkel a hátrányos helyzetű lakosság felzárkóztatásához. Köztük volt Szűcs Csaba, szociális ügyekért felelős kiskunhalasi alpolgármester is. A résztvevők a rendezvény során együttműködési megállapodás aláírásával fejezték ki a három év alatt megvalósuló program céljai iránti elkötelezettségüket.

A projekt következő lépcsőfoka az augusztusban kezdődő, komplex tanyás szűrőprogram lesz majd, amely a többi között érinti a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Kiskunmajsai járásokat is. A programban a legnehezebb helyzetben élő tanyasiakat keresik meg. A komplex tanácsadásban részt vesz majd szakorvos, orvosasszisztens, szociális munkás, mentálhigiénés szakember és rendőr. A program 7 járásban 125 alkalommal 1500 embert érint majd.

Forrás: baon.hu  / Halasinfo

További friss hírek