Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Közgyűlést tartott a Halasi Box Club

A tagok meghallgatták és elfogadták az elnökség előterjesztésében a közhasznúsági jelentést – Szabó Lajos elnök ismertetése alapján- és az éves beszámolót – Mester Sándor elnökségi tag előadásában – a 2017. évről.

Az egyesület 96 szakosztály közül 31. helyen végzett az éves szakosztályi rangsorban, ez – tekintve, hogy mind az edző, mind a vezetőség térítésmentesen végzi munkáját -, a körülményekhez képest nagyon szép eredménynek minősíthető.

18 versenyen vettek részt az elmúlt évben összesen. Vívott mérkőzések száma 64, ebből nyert 29, vesztes 22, döntetlen 5 és bemutató 8 meccs volt.

A klub 9 versenyzője kapott ranglistás minősítést a MÖSZ pontszámítása alapján, ahol csak a kiemelt versenyeken mutatott teljesítményt vették figyelembe. Közülük nyolcan az első tízben, ketten az első háromban végeztek.

Nagy szakmai és közönségsiker is volt a 17. alkalommal megrendezett Testvérvárosok kupája nemzetközi torna, melyen szerb, horvát, szlovák vendégek is ringbe léptek a magyar klubok mellett.

Magyar bajnoki és diákolimpiai helyezések: Jákob Klára(Elit női magyar bajnoki bronzérem ) és Magyar Csenge (serdülő női magyar bajnoki ezüstérem,serdülő női utánpótlás olimpiai bronzérem) nevéhez fűződnek.

Magyar Ökölvívásért díjat vehetett át Szabó Lajos klubelnök, és Lehóczki László edző.
Több sportági vezető, szakember is megjelent a klub vendégeként városunkban, vagy vett részt rendezvényen, versenyen: Erdei Zsolt MÖSZ elnöke – két alkalommal, Nagy Anett Viktória, a MÖSZ főtitkára, Wida József az utánpótlás csapat menedzsere,Kovács Mária női szövetségi kapitány, Seres Attila, Dorkó Péter, Hranek Sándor, Gál László, Konkoly István MÖSZ edzőbizottság tagjai,

A múlt évben 70 éves volt az ökölvívósport Kiskunhalason, ezt méltóképpen ünnepelték meg:
Jubileumi emléktábla avatására került sor a volt SERNEVÁLL falán, gálavacsorát rendeztek a 70 éves halasi ökölvívás tiszteletére, melyen Fülöp Róbert polgármester és Erdei Zsolt a szakszövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ekkor adott át emlékplakettet halasi sportbarátainak, méltatva a több évtizedes együttműködést Dusan Bangjeglav a szerb szövetség elnökségi tagja (Szabadka), és Győrffi György a szlovák Spartak Komarno edzője.

Megjelent a (S)Portré című emlékkönyv Csenki Ferenc és a 70. évforduló tiszteletére, és megrendezték„Házam lakói” címmel Kozma Anita szobrász, volt halasi ökölvívó kiállítását is.

A 2017. év értékelése után Varsányi Vera megválasztott elnök a 2018-as tervekről beszélt.

A legjelentősebb változás, hogy új helyre költözik az edzőterem a megszokott Szent Imre utcai teremből. Terveznek nyári „napközis jellegű-” és edző-tábort egyaránt.
Szeretnének nyitni a szélesebb közönség, a gyermekek és a hobysták irányába is, tervezés alatt áll – az új lehetőségektől függően – külön női, és gyermek –edzések tartása is.
Részt vesznek a városi rendezvényeken a sportág népszerűsítése érdekében – Gyermeknap, Challenge Day -, de terveznek külön toborzókat is.
A 2018-as munkatervet szintén elfogadták a jelenlévők.

Végezetül Varsányi Vera külön megköszönte pár támogató, kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportoló munkáját.

(Halasi Box Club sajtóközlemény)

HBC beszámoló 2018

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson