Kunfehértón nyílik a következő kerékpárkölcsönző

Ez év nyarán kezdte meg tevékenységét Kiskunhalason a Kiskunsági Kerékpár – Kölcsönző Hálózat. Jövőre a helyi önkormányzat kezdeményezésére Kunfehértón, a faluközpontban illetve a tóparton indulnak majd el az újabb kölcsönző pontok.

Június elsején a térség 5 településén, köztük Kiskunhalason nyílt meg a Kiskunsági Kerékpár – Kölcsönző Hálózat helyi egysége. Az induló év forgalmáról azt mondja az üzemeltető, hogy a várakozásoknak megfelelően alakult.

– November 15-én zárult a szezon, mivel ez volt az első év, az volt a cél, hogy kezdjék megismerni szolgáltatásunkat az itt élők. Soltvadkerten már nagyon jól működik, de kellett 4-5 év mire befutott. Abban bízunk, hogy évről évre többen veszik majd igénybe szolgáltatásainkat – nyilatkozta a Halasinfónak Grósz Sándor vállalkozó.

A szolgáltatás a szervezett csoportokra illetve az egyéni igényekre épül, a társaság mindkét szegmensben dinamikus növekedésre számít a térség többi településén is. A hálózat terjeszkedése 2015-ben is folytatódik. Kiskunhalas közelében Kunfehértón lesz a következő kölcsönző pont, ahol a faluközpontban és a tófürdő területén lehet majd kerékpárokat bérelni.

További hírek a témában