Legendák Éve Miklósa Erikával

Két hete Baján az Elisabeth musicallel fejeződött be az előző évad, de máris két legendás darab visszatérésére készülnek a Budapesti Operettszínházban a 2014/2015-ös évadban. Miklósa Erika Odette szerepében tér vissza az Operettszínház színpadára.

A Nagymező utcai teátrumban szeptember 19-től Kálmán Imre, A Bajadér című operettjét láthatja újra a közönség és ezen a hétvégén rendezik meg a Broadway Fesztivált is. Kerényi Miklós Gábor, a színház igazgatója hangsúlyozta, hogy ezúttal is értékálló darabok lesznek repertoáron.

“A következő hónapokban kizárólag legendás előadásokkal várjuk a nézőket. Már készülünk A Bajadérra és régi-új musicalünkre, a Mozart!-ra. Kálmán világhírű operettje műfajok határán mozog, megítélésem szerint, opera is egyben. Öt évvel ezelőtt mutattuk be, és miközben 2011-től Magyarországon “pihent” a produkció, hatalmas sikert aratott Szentpétervárott. Most újra műsoron lesz a legendás kult-operett.” – tette hozzá a direktor.

Azt is kiemelte, hogy Miklósa Erika Odette szerepében tér vissza az Operettszínház színpadára és a művésznő Tokio és Los Angeles után újra Budapesten látható. Dolhai Attila Radjami hercegként evez át a musicalek világából az opera és az operett felé.

Miklósa Erika elárulta, hogy az Operettszínházban családtagként üdvözölték.

“Sokat jelent nekem a társulat, bár 5 éve volt a bemutató de olyan, mintha semmi nem változott volna. A Bajadér inspirációt ad, mely által újra és újra feltöltődöm. Egy Budapesti előadásra, így Odette szerepére sem készülök másképp mint egy New York-i vagy akár Milánó-I fellépésre, ami azonban más, mint külföldön, az a közönség rezgése, a művész fogadtatása. Itthon intenzívebben élem meg mindezt.” – mondta a világhírű operaénekesnő, akivel kapcsolatban Fischl Mónika nevetve jegyezte meg, hogy számára Odette karakterének megformálásban egy nehézség adódhat: Miklósa Erika.

A teljes cikk itt olvasható: szinhaz.hu

További hírek a témában