Logisztikusok vizsgáztak a Tekóban

Tizenkilenc tanuló tett eredményes vizsgát.

A sikeres írásbeli és gyakorlati feladatokat követően május utolsó napján sor került a logisztikai ügyintéző képzés szóbeli vizsgáira is. A vizsgabizottság által is megdicsért korábbi feladatrészek után a szóbeli feletek is magas színvonalon zajlottak, ennek köszönhetően pedig szép érdemjegyek kerültek a bizonyítványokba.

A CAD-CAM, valamint a vállálkozási- és bérügyintéző után a logisztikusokról is elmondhatjuk, hogy többen is pár napon belül már a munka világában kezdhetik bontogatni szárnyaikat, míg néhányan a továbbtanulásra összpontosítanak.

Az átalakuló szakképzés következtében a II. Rákóczi érettségi utáni kínálatában is lesznek változások. Az informatika, a mezőgazdaság és a közgazdaság területeken a jövő tanévben egyéves érettségi utáni képzések indulnak az azonos ágazatból érkezőknek. A logisztika viszont kivételt képez, itt továbbra is kétéves emelt szintű képzést kínál a Tekó, a felvételihez bármilyen szakmacsoportban vagy gimnáziumban megszerzett érettségi bizonyítvány megfelel. A szakmára pedig nagy kereslet mutatkozik; helyi szinten is tapasztalható, hogy a munkaadók hajlandók áldozni arra, hogy a cégek logisztikával kapcsolatos ügyeit szakemberekre bízzák. Így akár helyben is könnyen el tudnak majd helyezkedni a Rákócziban végzett tanulók.

Dávid Géza, teko.hu

További hírek a témában