Már lehet jelölni a Cum Gratia díjra

A díjat azok az aktív vagy nyugdíjas pedagógusok kaphatják meg-évente egy fő-akik Kiskunhalason alap-illetve középfokú oktatásban dolgoztak. A díj hangsúlyozottan nem szakmai, azt volt diákok írásos javaslatai alapján egy 5 tagú grémium ítéli oda.

Elsőként Dósa István nyugalmazott pedagógus kapta meg a díjat 2014-ben, tavaly pedig Magyar Lajosné részesült kitüntetésben.

A CUM GRATIA díj átadására minden év novemberében, Erzsébet nap környékén kerülne sor. Az időpont nem véletlen, ezzel is szeretne tisztelegni az Öregdiákok Halasi Egyesülete a volt Alsóvárosi Iskola egykori nagyszerű tanító nénije, Csiszér Erzsébet emléke előtt. Az egyesület reményei szerint sokaknak meg volt a maga Erzsike Nénije, így bíznak benne, hogy kezdeményezésük sokaknak elnyeri a támogató tetszését.

[box type=”info” ]

CUM GRATIA  díj odaítélésének szabályai

A  díjra a jelöléseket szept. 15-ig lehet megtenni, írásban. Emailban az [email protected], levélben Öreg Diákok Halasi Egyesülete 6400 Kiskunhalas, Sétáló utca 8. címre. A jelölés tartalmazza a jelölő nevét, a jelölt nevét, iskoláját, mikor volt a tanítványa és mindenek előtt egy minél részletesebb indoklást.

A díj odaítélése úgy történik, hogy a három legtöbb jelölést kapott pedagógus közül az erre megválasztott 5 tagú grémium az írásos indoklások alapján kiválasztja az az évi díjazottat. A másik két jelölt mindaddig lehetséges díjazottnak számít, amíg az adott évben a három legtöbb jelölést kapott között szerepel. Jelölni lehet minden alap-és középfokú oktatásban, Kiskunhalason dolgozó vagy dolgozott aktív vagy nyugdíjas pedagógust.

Posztumusz díjat nem adunk ki. Minden 30. életévét betöltött, volt halasi diák jelölhet, legyen bárhol is a világban. A díjat minden év novem,berében, Erzsébet nap környékén kívánjuk átadni ünnepélyes keretek között. A díj hangsúlyozottan nem szakmai, odaítélésében csak és kizárólag a volt és hálás diákok jelölése a mérvadó.

forrás: oregdiak.hupont.hu

[/box]

 

 

 

További hírek a témában