Szegeden fogták el a kunfehértói férfit – FRISSÍTVE!

akcio-A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság segítségével fogták el a bajai rablás másik feltételezett elkövetőjét, a kunfehértói B. Róbertet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bajai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetése miatt őrizetbe vette C. László 32 éves bajai lakost.

Felmerült a gyanú, hogy társa Szegeden rejtőzik, ezért a bajai nyomozók a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának segítségét kérték, akik a megkereséstől számított két órán belül megállapították tartózkodási helyét és a speciális támogató egység segítségével egy szegedi társasházban 2014. április 2-án 13 óra 30 perc körüli időben elfogták C. László társát a 32 éves B. Róbert kunfehértói férfit.

Előzmények:

Elfogták a nyomozók azt a bajai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható, egy február végén Baján történt rablás elkövetésével. A kommandósok az ügy kapcsán jártak tegnap Kunfehértón is, ám itt az akció nem járt eredménnyel. A rablás körülményei sem voltak szokványosak, mint ahogy az elfogás sem mindennapos történet.

A gyanú szerint 2014. február 23-án az éjjeli órákban egy bajai külterületen található lakóházba úgy mentek be ismeretlen személyek, hogy a teraszajtó üvegét betörték. A 35 éves házigazda éppen a szobában nézte a televíziót, amikor álarcos támadói előzetes szóváltás nélkül egy fa baltanyéllel többször fejen ütötték, majd a földön fekvő sértett kezeit és lábait megkötözték, száját ragasztószalaggal beragasztották. A támadástól megrettent férfi a lakásban található készpénz helyét megmutatta a rablóknak.

elfogas

A rablók magukhoz vették a pénzt és a sértettet magára hagyva elmenekültek. A szobában fekvő megkötözött férfi rövid idő múlva a lábait ki tudta szabadítani, majd összekötözött kézzel és leragasztott szájjal ment át a szomszédban lakó nagyapjához segítséget kérni.

A bajai rendőrök azonnal megkezdték a támadók felkutatását, amely keresésbe nyomkövető kutyát is bevontak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen végrehajtott rendőri akció keretében 2014. április 1-jén Borotán elfogták azt a 32 éves bajai férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. C. Lászlót gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók és őrizetbe vételét követően kezdeményezték előzetes letartóztatását. Társát még keresi a rendőrség. A kommandósok az ügy kapcsán jártak tegnap Kunfehértón is, ám itt az akció nem járt eredménnyel.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

További friss hírek