Még a rendőrautót is megrugdosta az algériai férfi

A kép illusztráció

Hivatalos személy elleni erőszak történt a kiskunhalasi őrzött szálláson – gyorsított eljárásban felel a támadó.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állít egy 27 éves algériai férfit, akit 2016. június 9-én a kiskunhalasi őrzött központban az előállítása során ellenállt, rátámadt az egyik fegyveres biztonsági őrre, combon rúgta, majd a rendőrautót is megrongálta.

A 27 éves algériai vádlottat korábban a Szegedi és a Kiskunhalasi Járásbíróság is jogerősen kiutasította Magyarországról határzár tiltott átlépésének bűntette és garázdaság bűntette miatt. A kiutasítás végrehajtása érdekében a férfit Kiskunhalason, a Szegedi úton levő Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban őrizték.

A vádlottat 2016. június 9-én, 10 órára a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra akarták előállítani, kezét meg is bilincselték. A vádlott a jogszerű intézkedésnek ellenállt, kirángatta a kezét a bilincsből. A rendőröknek segített egy hivatalos személynek minősülő fegyveres biztonsági őr is. A vádlott azonban az őr ellen fordult, megrúgta a sértett jobb combját. Szerencsére a biztonsági őr nem sérült meg.

Ezután a vádlott a rendőrautó első rendszámtábláját is lerúgta, majd – miután sikerült beszállítani az autóba – annak ajtaját is rugdosta belülről. Végül a vádlottat csak gázspray használatával sikerült megfékezni. A vádlott a szolgálati gépkocsiban összesen 3.590,-Ft kárt okozott, emiatt külön szabálysértési eljárás is indult ellene.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítja bíróság elé. Az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság 2016. július 5-én, 10 órakor tart tárgyalást.

Kecskemét, 2016. július 4. napján

Dr. Nánási László s.k. főügyész

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0