Click to listen highlighted text!
  Click to listen highlighted text!

Még jelentkezhet! Két túrát szerveznek a „Halasi Vikingek”

„Halasi Vikingek”. Igen, így hívja magát az a kis lelkes csapat, akik közül páran már lassan több, mint 30 éve járják hazánk folyóit, vagy a Duna osztrák, német szakaszát.

Mester Sándor túravezető a halasinfonak elmondta, ebben az évben két túrát is szerveznek.

– A nyári, hagyományos nagy vándortábor célja a Duna-kanyar. Július első hetében Esztergom-Budafok között mintegy 80 kilométert tervezünk. Naponta viszonylag kis távokat tűztünk ki, hogy legyen idő a part menti táj, történelmi emlékek meglátogatására is. A Halemba sziget páratlan zátonya a Dunna közepén, a Garam torkolata, Zebegény, Dömös (fakultatív túra a Rám-szakadékhoz), Visegrád, szigetcsücsök, Szentendre, Római-part, majd át Budapesten, mind mind páratlan élmény lehetőségét nyújtja. A víz nyugodt, a hajók stabil, négyszemélyes túrakenuk, kezelésük könnyen elsajátítható, kezdőket is, akár családokat is szívesen fogadunk, egyetlen feltétel a biztos úszótudás. Aki velünk tart egy igazán szép nyári élménnyel lehet gazdagabb – mondta el Mester Sándor

Jó pár éve már több alkalommal is kipróbálták halasiak a raftingot. Sokak igénye, hogy újra legyen egy adrenalin növelő túra. Erre a tavaszi időszakban kerül sor, vagy május első, vagy június második hétvégéjén, a jelentkezők számától függően. A cél a szlovákiai Bela patak, ahol a hóolvadás után olyan a vízállás, hogy mintegy 20-25 km. hajózható a gumitutajokkal, két napot, napi másfél órás vízre szállást terveznek. Mester elmondta azt is, hogy a víz WW2-WW3 besorolású, azaz megfelelő edzettségi állapotban, odafigyeléssel kezdők számára is teljesíthető. várna k mindenkit, aki csodálatos helyen – az Alacsony- és a Magas-Tátra közötti vidéken szeretne eltölteni egy aktív hétvégét.

Akit a részletek érdekelnek, keresse Mester Sándort ([email protected]), vagy a facebook oldalon a „Halasi Vikingek-Halasi Vizitúrázók” csoportot.

Kiírások: RAFTING 2017, Dunakanyar kiírás

További hírek a témában
A szöveg felolvasásához kattintson