Megbukott a rendőr Tompán, őrizetbe vette a Központi Nyomozó Főügyészség

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, őrizetbe vettek egy rendőrt a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó tiszthelyettes a gyanú szerint több esetben fogadott el pénzt azért, hogy szemet hunyjon szabálytalanságok felett. 

A rendőr Kiskunhalason lakott a Mátyás téren, ahol szerdán egész nap helyszíneltek a rendőrök és a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A korrupt határrendészt a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentette fel, miután hónapokon keresztül titkosszolgálati eszközökkel gyűjtöttek ellene bizonyítékokat. – A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya a Tompai határrendészeti Kirendeltségen szolgálatot ellátó tiszthelyettes gyanúsítotti kihallgatását végrehajtotta, előzetes letartóztatását indítványozza – közölte Kovács Katalin helyettes szóvivő. A korrupt határrendészt a tompai határátkelőn fogták el.

Az őrizetbe vett rendőr szerda este 7 óra körül még egyenruhában volt, amikor megbilincselve, vezetőszíjon a Készenléti Rendőrök a kiskunhalasi, Mátyás téri lakásához vitték, amit már kora délelőtt megszálltak a nyomozók és a bűnügyi technikusok. Az épület belső udvarában két személyautót is tüzetesen átvizsgáltak, nyomokat keresve. A gyanúsítottat később már civil öltözetben vezették vissza a rendőrségi gépkocsihoz, ahonnan egyenesen a rendőrségre szállították.

További friss hírek