Megtalálták a lezuhant vitorlázó repülőgépet a Pirtó erdőkben – KÉPEK

Ma kora reggel fél hat körül a szolnoki katonai bázisról érkező MI8-as helikopter legénysége fedezte fel a roncsokat az éjszakai kutatás helyszínétől pár száz méterre.

Riasztották a halasi tűzoltókat és a mentőket, a vitorlázórepülő pilótája már a becsapódás pillanatában életét vesztette. A helyszínre érkeztek közlekedésbiztonsági szolgálat  munkatársai és a rendőrség körbezárta a helyszínt.

Úgy tudjuk, a szerencsétlenül járt pilóta Szatymazon szállt fel egy repülős napon tegnap kora délután. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint, a gép dugóhúzóba kerülhetett, a pilóta megpróbált korrigálni, de a szárnyra nehezedő nyomás miatt jobb oldali szárny leszakadt a gépről, így az irányíthatatlanná vált. A vitorlázó repülő teljes sebességgel függőlegesen a földnek csapódott. A gépet egy hölgy vezette, úgy tudjuk eddig 50 órát repült. Elsődleges információink szerint a gép rendszeresen karbantartott volt, kifogástalan állapotban lehetett.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0