Menők a menzák az iskolákban

Kép: internet

“Menő menzák az iskolában” címmel, még tavasszal írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére. A pályázatra, amelyre iskolai alapítványok jelentkezhettek, 6,8 milliárd forint fejlesztési forrás volt elkülönítve.

A nyertes menzák között van a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium, a Felsővárosi, a Kertvárosi, a Fazekas Mihály Utcai, a Központi Református, a kisszállási Sallai és a Kunfehértói Általános Iskola. Az egyes projektek a megyében 20-20 millió forintot nyertek – írja a baon.hu.

Az elnyert pénzből az intézmények felmérhetik a gyermekek táplálkozási szokásait, egészséges életmódra nevelő, szemléletformáló programokat, főzőversenyeket rendezhetnek, eszközöket szerezhetnek be az étkezéshez, kialakíthatnak ivókutat, salátabárt, tankonyhát vagy tan­kertet. A nyertes iskolák vásárolhatnak új tálcákat vagy terítőket is a menzára, hiszen az is rendkívül fontos, milyen körülmények között esznek a gyerekek.

További hírek a témában
Warning: Unknown: Failed to write session data (memcached). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (127.0.0.1:11211) in Unknown on line 0